img

Lukariksen Hevoskeskus

Lukariksen Hevoskeskus on hyvin varusteltu pääasiassa kaksikielinen (suomi, englanti) hevoskeskus. Keskuksestamme löytyy välineistö kouluttaa ja ylläpitää hevosia laajassa valikoimassa erilaisia ratsastustyylejä. Meiltä löytyy puitteet englantilaiseen ratsastukseen, askellajiratsastukseen, valjakkotyöskentelyyn, laukkoihin, raveihin, kenttäratsastuksen kestävyysosuuksille, lännenratsastukseen ja karjatyöskentelyyn. Osallistumme maamme suurimman hevostutkimuskeskuksen toimintaan ja keskuksemme alla toimii useita ammattitutkintoja ja muuta koulutusta. Järjestämme myös hevosaiheista lasten- ja nuortentoimintaa. Haluamme olla läsnä virtuaalisessa Suomalaisessa hevosurheilussa kaikin mahdollisin tavoin ja edistää virtuaalista hevosharrastusta.

Olemme Virtuaalisen ratsastajainliiton rekisterissä siittolana tunnisteella LUKA9551. Tallimme rekisteröitiin 22.03.2017. Hevoskeskuksen rakennutti Laineen pariskunta, joka peri osan hevosistaan ja sai yllättäen suuren määrän rahaa. Suunnitelmana oli alunperin kasvattaa alueen hevosharrastus- ja kasvatustoimintaa merkittävästi ja siinä he onnistuivat. Keskus sai helposti vankan jalansijan virtuaalisen etelä-Suomen alueella ja toki vähän kauempanakin.

Tilat

Hevoskeskus jakautuu isoihin moderneihin uudisrakenteisiin talleihin ja kokeilussa ja tutkittavana olevaan aktiivipihattoon. Pihapiiristä löytyy kaksi isoa ja yksi pieni maneesi. Laidun- ja tarhausmaita löytyy reilusti ja niiden laadusta pidetään tarkkaa huolta. Välillä laidunmaita viljellään niiden hedelmällisyyden ylläpitoa varten.

Henkilökunta

Lukariksen Hevoskeskuksen aktiivisimmat korkeimman johdon jäsenet on tallin perustajapariskunta ja osakas Lithy.

Tiimit

Henkilöstömme jakautuu hevosten painotusten mukaisiin tiimeihin. Näihin tiimeihin kuuluu kouluratsastus-, askellajiratsastus-, esteratsastus-, askellajivaljakkoajo-, valjakkoajo-, laukka-, ravi-, kenttäratsastus-, lännenratsastus- ja karjatyöskentelytiimit. Jokaisella tiimillä on omat hoitajat, valmentajat ja valvova eläinlääkäri. Niissä tapauksissa, joissa hevonen kisaa useamman lajin alla tiimit tekevät yhteistyötä ja pienimmät tiimit jakaa henkilökuntaa keskenään.

Tallin ensimmäiset tiimit ja samalla tiimit, joissa on toistaiseksi pisimpään talossa olevat työntekijät ovat koulu- ja esteratsastustiimit.

Ratsastustunnit ja valmentautuminen

Tarjoamme tallin ulkopuolisille hevosillamme ratsastustunteja pienryhmissä, yksityisopetuksena ja mahdollisuuden valmentautua omalla hevosella. Koulutamme toistaiseksi koulu- ja esteratsastukseen ryhmissä, mutta valmennuksia on saatavilla erikseen sovittuna jokaisesta tallissamme olevasta lajitiimistä heidän aikataulunsa puitteissa. Lastenryhmässä on enemmän lajikokeiluja ja leikkimielistä ratsastusta ja pohjataitojen opiskelua. Lapsiratsastajien oletetaan valitsevan painotteensa myöhemmin. Koulu- ja estevalmentajamme toimivat läheisessä yhteistyössä tiimien kanssa pitääkseen osaamisensa ajankohtaisena mahdollistaen koulutuksen Grand Prix ja 160 cm -luokkia varten.

Valmentautujilla on käytössään kolmen karsinan erillinen pesupaikallinen vierastalli, jossa hevosen voi majoittaa lyhyeksi ajaksi pientä maksua vastaan. Tallin ulkopuolella on kiinnikkeitä hevosen harjausta varten ja mahdollisuus pesuun myös ulkona. Vierastallin läheisyydessä on sitä käyttäville omat parkkiruudut.

Ulkoa tulevia ratsukoita kouluttava kouluvalmentaja Elias Vuononvirta on vasta viimeaikoina alkanut ottaa ulkopuolisia koulutettavia vastaan. 25-vuotias tummapiirteinen harmaa-sinisilmäinen mies on monia tallin ratsastajia pidempi, karkealta arviolta noin 190 cm korkuinen. Tiimiläiset ovat yrittäneet saada miehen mitatuksi heikoin tuloksin. Hän asuu Helsingin tuntumassa miesystävänsä kanssa. Elias oli Oldfinion Alexadrian pääratsastaja Grand Prix -tasolla, mutta tamman eläköityessä kisakentiltä hän halusi mitata taitojaan myös valmentajana. Mies on myös ratsuttanut useita tallin hevosia, niin tammoja kuin oreja, ja opiskelee valmentamista omalla ajallaan kuin myös ratsastuskeskuksen tukemana kouluttaen kouluratsastustiimin harjoittelijoita ja ratsuttajia. Eliaksen vahvuus ja pisin kokemus on selkeästi puoliveristen kanssa, mutta hän on kiinnostunut myös muunrotuisten ratsukoiden kehittämisestä ja niiden tuomista erikoishaasteista. Hänen työskentelytapansa on kuitenkin vahvasti tavoittelähtöinen, joten kevyemmällä tasolla pysyvät ratsastajat mielummin ohjataan toiselle valmentajalle. Elias on tarkka, vahvasti tekninen ja puhuu pehmeästi, mutta tarvittaessa kuuluvasti. Hän voi opettaa myös englanniksi, mutta erikoissanasto saattaa lähteä vähän jäykästi. Elias osaa käyttää ja opettaa tallin erikoislaitteiden käytössä, joita saa vuokrata lisämaksusta.

img
piirtänyt VRL-10444

Kesällä 2022 Lukariksen henkilökuntaa vahvistamaan lopettaneesta Metkan tallista estevalmentaja Veeti Suolampi. 38-vuotias vaaleaverikkö toi mukanaan Lukarikseen yksityiseksi kaksi hevostaan, joilla tarjoaa myös valmennuksia. Miehen hevoset ovat 140 cm hyppäävä rautias pitkään Veetin omistuksessa ollut suomenpuoliveriruuna Grandio "Grandi" ja vasta muutaman vuoden omistuksessaan ollut kimo 110 cm hyppäävä herkähkönluonteinen kimo ratsuponiruuna Orestis "Ressu". Veeti on itse ennen valmennuspuoleen painottamistaan kisannut menestyksekkäästi valmentamillaan hevosilla 140 cm rataesteluokissa ja omisti Metkan tallilla työskennellessään Hamuttamäen kylässä kuusipaikkaisen tallin, joka meni myyntiin uuden työpaikan alta. Kouluttajana mies on tiukka, mutta reilu.

Ulkoasu © Vapaasti kopioitavaa by evia & Milja, muokkaus Lithy  |  Ulkoasun kuva © Lithy  |  virtuaalitalli / virtuaalihevonen