Quality Splash It In

img img img img img img
Kuvien © Haras Jak Curly
Virallinen nimi: Splash It In
Kutsumanimi: Lassi
Sukupuoli: ori
Rotu: American Bashkir Curly
Säkäkorkeus: 154 cm

Väri
Genotyyppi: nTo
Fenotyyppi: Ruunikonkirjava
Merkit: tobiano
Syntymäaika: 08.06.2015
Ikä: 5-vuotias
Maahantuoja: Lithy (VRL-07127)
Omistaja: Lithy (VRL-07127)
Rekisterinumero(t): VH20-081-0016

Koulutustaso 
Askellajiratsastus: -
Painotuslaji: Askellajiratsastus
Meriitit: Quality

Palkittu Ratsuhevosten Laatuarvostelun kolmannessakymmenessä neljännessä arvostelutilaisuudessa 23.05.2020 päivänä 63,333 prosentin arviolla pistejakauksin 8 / 7.5 / 3.5 / 3.5 / 4 / 7 / 8 / 8.5 / 7 arvonimen Quality.

Luonnekuvaus

Splash It In on maastakäsin käsiteltäessä helppo ja ratsastettaessa omissa maailmoissaan oleva.

Sukutaulu

i. Drakholmer (evm) ii. Bo Nanza (evm) iii. tuntematon
iie. tuntematon
ie. Lo Yeller (evm) iei. tuntematon
iee. tuntematon
e. Vegas Happening (evm) ei. Attila Done It (evm) eii. tuntematon
eie. tuntematon
ee. Lacy Landais (evm) eei. tuntematon
eee. tuntematon

Sukuselvitys
ee. Lacy Landais oli mustankirjava american bashkir curly -tamma. Se oli rotunsa tammaksi erittäin isokokoinen, säkäkorkeudeltaan jopa 160 cm! Se oli onneksi rauhallinen ja jätti, vaikka elikin uransa pitkälti siitoshevosena pienellä tallilla. Lacy Landaisilla kisattiin muutaman lähdön verran askellajiratsastuksessa keskiverroin tuloksin ja se esiintyi pari kertaa paikallisen kylän pienissä rotuesittelyissä. Tamma syntyi ja kuoli samalla tilalla rakastettuna ja siltä lähti maailmalle 9 varsaa.

Kilpailukalenteri

NJ

26.07.2020 - Ljóma - Harvinaiset lämminveriorit - 11/12 - SA
05.08.2020 - Safiiritiikerin Kilpailukeskus - Lämminveriset - 4/4 - tuom. Terhi

Päiväkirja

10.07.2020, Rotuesittely, kirjoittanut omistaja

Esittelin rotuesittelyn varanneille asiakkaille perusasiota tallistamme, jalostusohjelmastamme ja itse American Bashkir Curly -rodusta kun hoitaja talutti Splash It In:iä pihalle. Kerroin rodull tyypillisestä ominaisuudesta pudottaa karvat kesäksi. Ryhmän edellä edestakaisin talutettava Lassi liikkui nuorelta orilta odotettavan reipaasti, mutta hoitajalla oli hyvä tahti ettei ori täysin kyllästynyt. Lassin hoitaja oli mukavan kokenut nuorien kanssa. Vastasin muutamaan kysymykseen ja jatkoin kertomista Lassin erikoisuudesta karvojen pudottamiseen. Orilla pysyi kiitettävä määrä karvaa myös kesäisin, niin että sen kiharakarvaisuus näkyi miellyttävästi ympäri vuoden. Samaa ei voinut valitettavasti sanoa tallimme toisesta American Bashkir Curly -tammasta. Juttelimme hetken todennäköisyyksistä, että näiden kahden varsat tulisivat pudottamaan kiharansa kesäksi ja mahdollisesti jouhensa. Mainitsin lopuksi uudestaan rodun hypoallergeenisuuden ja jatkoimme tallin kahvilatiloihin lounaalle.

Ulkoasu © Vapaasti kopioitavaa by evia & Milja, muokkaus Lithy  |  Ulkoasun kuva © Lithy  |  virtuaalitalli / virtuaalihevonen