​First Champion Lukan Laulatti

img img
Kuvien © Lithy (VRL-07127)
Virallinen nimi: Lukan Laulatti
Kutsumanimi: Lati
Sukupuoli: tamma
Rotu: Suomenhevonen (ratsu)
Säkäkorkeus: 151 cm

Väri
Genotyyppi: Ee/aa/Gg/nSpl
Fenotyyppi: (Mustankirjava) kimo
Merkit: siniset silmät, suomenkirjava
Syntymäaika: 16.05.2020
Ikä: 2-vuotias
Syntymämaa: Suomi
Rekisteröintimaa: Suomi
Kasvattaja: Lukariksen Hevoskeskus
Omistaja: Lithy (VRL-07127)
Rekisterinumero(t): VH20-018-0404, #PKK3890

Koulutustaso 
Kenttäratsastus: Helppo
Kouluratsastus: Helppo B
Rataesteet: 110 cm
Maastoesteet: 100 cm
Painotuslaji: Kenttäratsastus
Meriitit: ​First Champion, #PKK3890

Palkittu Ratsuhevosten Laatuarvostelun kolmannessakymmenessä seitsemännessä arvostelutilaisuudessa 09.08.2020 päivänä 68,333 prosentin arviolla pistejakauksin 5 / 7.5 / 7 / 6.5 / 5.5 / 4.5 / 7 / 9 / 9.5 arvonimen ​First Champion.

Luonnekuvaus

Lukan Laulatti, lempinimeltään Lati, on pääpiirteiltään omanlaisensa tuuliviiri.

Kentällä Lati on suokiksi epätyypillisen irtonainen liikkeissään ja tavallaan jopa näyttävä! Sen kapasiteetti on jäätävä ja tekniikka suht puhdas. Tamma loistaa paineen alla kilpailuissa, mutta saattaa olla koulukentällä välillä turhan kärsimätön. Toisaalta Lati preferöi omaa mukavuuttaan yli ratsastajan pyynnön, joten vaikka ampiaisen pistäessä se ei ratsastajansa tunnetiloja pahemmin mieti!

Hoitaminen on sitten Latin haastavin alue. Tamma ilmaisee mielipiteensä samalla hienovaraisuudella kuin muille hevosillekin, kovalla hampaalla ja montaa kertaa varoittelematta. Sillä on selkeä preferenssi miehiin ympärillään. Naiset saattavat saada isomman määrän kiukuttelua ja haastamista osakseen.

Laumassa Latilla on tiukka henkilökohtainen kupla. Sinne eksyneet hevoset, jotka eivät ole tamman parhaita kavereita saavat nopeasti hammasta.

Historia

Lati syntyi Lukariksen Hevoskeskuksessa keskuksen toiseksi suomenhevoskasvatiksi. Lukariksen Hevoskeskus oli suurikokoinen ja Latin koulutuksesta vastasi Lukariksen kouluratsastustiimi. Latin väritys oli iloinen ja toivottu yllätys, sillä tamman isä valittiin pääasiassa kisameriittiensä pohjalta. Latista odotettiin rohkeaa ja kilpailukykyistä kenttäratsua.

Sukutaulu

i. Pukatti KTK-II, SLA-I, ERJ-I ii. Uuvartti (evm) iii. Varttimaili (evm)
iie. Niemen Nelli (evm)
ie. Pinka (evm) iei. Pinko-Poika (evm)
iee. Arkeetta (evm)
e. Laula Lujempaa ei. Arki (evm) eii. Maanantai (evm)
eie. Luomuleipä (evm)
ee. Missä Onni On (evm) eei. Karaoke (evm)
eee. Univiikko (evm)
1 polvi, 1 kokonainen

Kilpailukalenteri

PKK

15.11.2020 - Saariston hevosopisto - Rakenne: Suomenhevosvarsat - HY (tuom. Jassu)
”Suloinen, siro tammavarsa. Takajalkojen asento selkeästi liian takana, kinnerkulmaus liioiteltu. Etujalat hyvät. Pitkähkö runko ja massava kaulan alaosa, mittasuhteet onnistuneet.”
15.11.2020 - Saariston hevosopisto - Muu kuva: Vapaa kuva suomenhevosille - KM (tuom. Anne)
"Kivanoloista ja persoonallista kädenjälkeä. Poseerausmainen kuva, joka viittaa enemmän rakennekuvaan, mutta käy myös kesäisestä varsakuvasta laitumella."
20.11.2020 - Le Manoir de Schepper - "Ihania kuvia ja suorastaan hykerryttävän hauska luokka erilaisten piirtotekniikoiden, varsojen rotukirjon, sekä ikähaarukan vuoksi! Mahtavaa nähdä laajemmalla skaalalla eri ikäisiä varsoja pelkkien maitovarsojen sijaan. Todella kauniita kuvia, liikkeen tuntua, harkittuja väripaletteja - silkkaa silmäniloa kuva toisensa jälkeen." - Rakenne: Kaikkien hevosrotujen varsat - HY (tuom. Lissu)
13.12.2020 - Seppele - Rakenne: Varsat - HY - tuom. Anne

Ulkoasu © Vapaasti kopioitavaa by evia & Milja, muokkaus Lithy  |  Ulkoasun kuva © Lithy  |  virtuaalitalli / virtuaalihevonen