LH Vikram

img
Kuvien © Lithy (VRL-07127)
Virallinen nimi: LH Vikram
Kutsumanimi: Rami
Sukupuoli: ori
Rotu: Suomalainen puoliverinen
Säkäkorkeus: 164 cm

Väri
Genotyyppi: Ee/aa/Rr
Fenotyyppi: Mustanpäistärikkö
Syntymäaika: 01.06.2021
Ikä: 0-vuotias
Syntymämaa: Suomi
Kasvattaja: Lukariksen Hevoskeskus
Kisaaja: valitaan ratsukoulutuksen 
jälkeen
Omistaja: Lithy (VRL-07127)
Kotitalli: Lukariksen Hevoskeskus
Rekisterinumero(t): VH21-031-0167

Koulutustaso 
Kouluratsastus: Intermediaire I
Painotuslaji: Kouluratsastus
Tavoitteet: KV, KRJL, KTK, YLA

Sukutaulu

i. Vidor KRJ-I ii. Star Mover (evm) iii. Moderator (evm)
iie. Almadina (evm)
ie. Amoya (evm) iei. Radieux (evm)
iee. Lomitas (evm)
e. First Champion Unendlichkeit DEU
KTK-II
ei. Rette Mich (evm) eii. Remulus (evm)
eie. Saninarnia (evm)
ee. Good Intensions (evm) eei. Game Over (evm)
eee. Dark Invention (evm)
1 polvi, 1 kokonainen

Sukuselvitys

ii. Star Mover (kwpn, rn, 168cm) on Hollannista kotoisin oleva ruunikko ori joka on kotoisin laatukasvattalta, jonka hevosia on myyty ympäri maailmaa aina Afrikkaan ja Kiinaan asti. Star Mover on tyypillinen kasvatti, hyväluonteinen hevonen jolla on korrekti rakenne, uniikit sukulinjat sekä tietysti lahjakas kouluratsu. Star Mover hyväksyttiin nuorena useampaan eri kantakirjaan ja astutusluvastaan huolimatta otti tammoja vastaan vasta saatuaan näyttöjä ratsun uraltaan. Star Mover kilpaili Grand Prix tasolla asti joka kesti hyvin rankan kisahevosen elämää. Star Mover oli hyvin sopeutuvainen, jonka tiedetään jopa nukkuneen levollisesti keskellä kisojen hulinaa. Jalostusorina Star Mover oli lyömätön, ori periytti hyvää rakennettaan ja liikkeitään jonka jälkeläiset ovat menestyneet erinomaisesti kouluratsuina jotka ovat olleet haluttuja kaikkialla.

iii. Moderator (kwpn, rn, 169cm) oli ruunikko hollantilaissyntyinen ori pientilalliselta joka myytiin 3-vuotiaana iässä Saksaan online huutokaupassa. Moderatorissa kiehtoi ori vieras suku, mutta vaikka suvussa oli pari nimekästä nimeä isän puolelta, niin vanhemmilla ei ollut näyttöjä joten hevoskauppa oli sika säkissä, mutta hinta oli edullinen. Moderator osoittautui älykkääksi, jota oli helppo kouluttaa muttta ikäisekseen ori oli kehittymätön, joka alkoi vasta 5-vuoden iässä osoittaa kasvua. Myöhäisestä startista huolimatta Moderator teki upean debyytin joka jatkoi menestymistään kansainväliselle tasolle. Moderator ei ollut oreista upein jos rakennetta verrataan, mutta orilla oli monia hyviä ominaisuuksia jotka tekivät siitä hyvän kouluratsun. Periyttäjänä Moderator oli tasavahva, riippuen tammasta ori periytti varsoilleen rakennetta, luonnetta tai liikettä, mutta kaikilla varsoilla on ollut yksi ja sama ominaisuus, ne ovat olleet pettämättömiä kouluratsuja.

iie. Almadina (kwpn, m, 165cm) oli korrekti musta tamma jonka emälinja on tunnettu laadukkaista kouluhevosista joilla on ollut omanlaisensa leima, nimittäin musta väri, siro mutta vankka rakenne yhdistettynä lempeään luonteeseen. Almadina sai loistavat arvioinnit nuorena joka palkittiin tilaisuuden parhaana tammana monta kertaa vaikka tammalla olisi ollut varsa mukana. Almadina oli hyvä emätamma, huolehtiva ja kärsivällinen jonka varsat ovat olleet helposti koulutettavissa ja joista moni on osoittaunut hyväksi kouluratsuksi.

ie. Amoya (kwpn, rn päis, 162cm) on pienikokoinen päistärikkö tamma josta tiedän vain sen mitä kuulin tilalla hevoskauppoja tehdessäni. Amoyaa kuvailtiin hieman hajamieliseksi haaveilijaksi, joka menesty hyvin nuorempana paikallisissa näyttelyissä saaden hyvät arvosanat liikkeistä ja rakenteesta. Sitemmin Amoya oli vain siitoskäytössä, kunnes menehtyi toisen varsan kohdalla synnytyksen jälkeisiin komplikaatioihin. Päistärikkö varsa synty terveenä, mutta orpona. Vidor on Amoyan esikoinen jossa on paljon samaa luonnetta, jolta Vidor peri myös pienen koon.

iei. Radieux (kwpn, rt, 166cm) oli Tanskasta kotoisin oleva rautias isomerkkinen ori jolla oli luonnostaan hyvin lennokkaat liikkeet sekä karismaattinen ja äänekäs luonne joka harvoin jäi huomaamatta. Radieux oli linjoiltaan paikallinen ja kyseinen linja oli Tanskassa tunnettu hyvistä kouluratsuistaan joita oltiin nähty jopa maailman huipulla asti. Radieux itse kilpaili Euroopassa Intermediate II tasolla asti kohtuuhyvällä menestyksellä. Radieux oli lahjakas, mutta hankalasti käsiteltävissä joka kuumui helposti. Ori hyväksyttiin mm. oldenburgin, suomalaisen, hollantilaisen, tanskalaisen, westfalenin kantakirjaan joka on ollut suosittu jalostuksessa harvinaisen sukunsa vuoksi.

iee. Lomitas (kwpn, rn päis, 163cm) oli myös pienikokoinen päistärikkö tamma ja Antoon Braamin omia kasvatustammoja joka oli kuvista päätellen hyvin nätti ja siro rakenteeltaan, jossa näkyi selvästi täysiverisen vaikutus. Lomitas oli huhujen mukaan temperamenttinen, mutta kiltti jolla oli irtonaiset ja tahdikkaan liikkeet, joka oli hyvä emätamma varsoilleen kuin myös hyvä periyttäjätamma. Antoon Braam ei pahemmin hevosillaan kilpaillut, mutta Lomitaksen ainut muualle myyty varsa, ruuna Acapulco on menestynyt varsin lupaavasti vaativissa koululuokissa.

kirjoittanut HM

ei. Rette Mich oli ruunikko hannoverinhevosori

eii. Remulus oli tummanruunikko hannoverinhevosori

eie. Saninarnia oli punarautias hannoverinhevostamma

ee. Good Intensions oli rautias hannoverinhevostamma

eei. Game Over oli vaaleanpunarautias hannoverinhevosori

eee. Dark Invention oli musta hannoverinhevostamma

kirjoittanut Lithy (saa kopioida jälkeäisille)

Ulkoasu © Vapaasti kopioitavaa by evia & Milja, muokkaus Lithy  |  Ulkoasun kuva © Lithy  |  virtuaalitalli / virtuaalihevonen