LH Demonia

img img img img img
Kuvien © Benny de Ruiter, lupa
Virallinen nimi: LH Demonia
Kutsumanimi: Emmi
Sukupuoli: tamma
Rotu: Hannoverinhevonen
Säkäkorkeus: 169 cm

Väri
Fenotyyppi: ruunikko
Syntymäaika: 01.06.2021
Ikä: 3-vuotias
Syntymämaa: Suomi
Kasvattaja: Lukariksen Hevoskeskus
Kisaaja: valitaan ratsukoulutuksen 
jälkeen
Omistaja: Lithy (VRL-07127)
Kotitalli: Lukariksen Hevoskeskus
Rekisterinumero(t): VH21-011-0191

Koulutustaso 
Kouluratsastus: Intermediaire II
Painotuslaji: Kouluratsastus
Tavoitteet: KV, KRJL, YLA, KTK

Sukutaulu

i. Demons in my mind ii. Demons are real (evm) iii. Demons will rise (evm)
iie. Delia's Amelye (evm)
ie. Demons in the yard (evm) iei. Demons Isac (evm)
iee. Demons Yenelle (evm)
e. First Champion
Unendlichkeit DEU KTK-II
ei. Rette Mich (evm) eii. Remulus (evm)
eie. Saninarnia (evm)
ee. Good Intensions (evm) eei. Game Over (evm)
eee. Dark Invention (evm)

1 polvi, 1 kokonainen

Sukuselvitys

ii. Demons are real ruunikko ori on kilpaillut koko uransa keskieuroopassa ja onpa se ollut ratsastajansa kanssa muutamissa arvokisoissakin. Orilla on kymmenen jälkeläistä.

iii. Demons will rise nousujohteista uraa viettänyt hevonen katosi yllättäen kilparadoilta. Pitkän selvittelyn jälkeen kävi ilmi, että ori oli jouduttu lopettamaan yllättäen iskeneeseen vakavaan sairauteen. Orista jäi vain kaksi varsaa

iie. Delia's Amelye kilpaili vähän jokaisessa lajissa, mutta tamma ei oikein loistanut missään. Lopulta se siirrettiin siitokseen ja jo tamman ensimmäinen varsa ja se, miten se sitä hoiti kertoi että päätös oli ollut oikea.

ie. Demons in the yard jäi aina vähän toisten hevosten jalkoihin ja jossain kohtaa tamma astutettiinkin, eikä sen kohdalla enään ajateltukaan kisaamista, sen ollessa hyvä ja hellä emä varsalleen.

iei. Demons Isac ori josta haaveiltiin paljon, mutta saatiin vähemmän. Kyse ei ollut siitä etteikö orin potentiaali olisi riittänyt, vaan ennemminkin siitä, että kenelläkään ei oikein tuntunut olevan aikaa orille. Lopulta se vietti mukavaa oloneuvoksen elämää astuen muutaman tamman aina satunaisesti.

iee. Demons Yenelle tamman hieno kilpaura päättyi sen ratsastajan menehtymiseen onnettomuudessa. Tamman ikä alkoi tulemaan myös vastaan, joten se sai vielä kolme varsaa ennen eläkepäiviään.

kirjoittanut Minni, saa kopioida jälkeläisille kuhan copyright-merkinnät säilyy

Emänisä Rette Mich oli laadukas koulupainotteinen hannover ori. Ori itse kilpaili hyvin tuloksin intermediate-tasoille saakka, mutta loukkaantui onnettomuudessa juuri startattuaan ensimmäisen grand prix luokkansa, siirtyen jalostukseen vain kymmenen vuoden iässä. Lupaavasti uransa aloittanut, hyvä rakenteinen ja loistava sukuinen ruunikko osoittautui kuitenkin ensimmäisten ikäluokkiensa myötä loistavaksi periyttäjäksi, joten orin oman kilpailu-uran katkeamisesta huolimatta ori oli arvokas siitosori.

Emänisänisä Remulus oli poikansa tavoin hieno kouluhevonen, mutta toisin kuin poikansa, teki pitkän ja menestyksellisen uran kouluratsuna grand prix -tasolla saakka. Tummanruunikko hevonen aloitti kilpauransa jo nuorena ja eteni korkeimpiin luokkiin nopeasti, ollen pienoinen kuuluisuus kotimaassaan Saksassa. Kilpauran päätyttyä Remulusta yritettiin käyttää jalostukseen, mutta sen tammojen tiinehtymisaste oli kaikkien harmiksi todella heikko, joten ori päättyi toimimaan vanhemmilla päivillään opetusratsuna useammalle lupaavalle nuorelle ratsastajalle.

Emänisänemä Saninarnia oli punarautias vaatimattomamman kilpauran tehnyt hannover. Tamma kilpaili pääasiallisesti kouluratsastuksessa vaikeimmillaan Suomen vaativaa A:ta vastaavissa luokissa, mutta kävi muutaman kerran esiintymässä myös matalissa esteluokissa. Potentiaalia Saninarnialla olisi ollut kummalle tahansa puolelle enemmänkin, mutta sen päätarkoitus oli toimia siitostammana ja kasvattajansa pojan ratsuna. Tamma saikin yksitoista varsaa, joista useat menestyivät hienosti koulukentillä.

Emänemä Good Intensions oli rautias hannover, joka pääasiallisesti kilpaili koulupuolella. Tamma teki melko pitkän uran, eläköityen radoilta vasta 18 vuoden iässä. Ratsastajana Good Intensionsilla toimi sen omistaja, joka oli harrasteratsastaja, joten huipputasolla tamma ei koskaan kilpaillut, vaikka suorittikin kilpakentillä tasaisen hyvin omalla tasollaan. Varsoja Good Intentions ehti kilpauransa jälkeen saada kaksi, Unnin ja yhden orivarsan.

Emänemänisä Game Over oli komea vaaleanpunarautias, jonka potentiaali nuorena suuntautui estepuolelle. Ori päätyi kuitenkin kuusi vuotiaana omistajalle, joka suosi kouluratsastusta, joten hannover päätyi kilpailemaan pääasiassa sillä puolen. Over ei ollut huono hevonen kouluratsuksikaan, ja kilpaili tavallisesti vähintään keskiverroin tuloksin prix st. georges -luokissa saakka. Siitosorina Overia käytettiin lähinnä omistajan omissa ympyröissä ja varsoja syntyi lopulta yhdeksän.

Emänemänemä Dark Invention oli tuloksiltaan vaatimaton musta hannover. Kaunis rakenteinen tamma ei juurikaan kilpaillut, vaan toimi omistajansa harrasteratsuna ja myöhemmin jopa opetusratsuna suurella ratsastuskoululla. Ennen ratsastuskouluun siirtymistä Inventionin omistaja ehti varsottaa tamman kerran pitäen varsan omana harrasteratsunaan. Good Intensions jäi Inventionin ainoaksi jälkeläiseksi.

kirjoittanut VRL-10444

Ulkoasu © Vapaasti kopioitavaa by evia & Milja, muokkaus Lithy  |  Ulkoasun kuva © Lithy  |  virtuaalitalli / virtuaalihevonen