First Champion Cavanaugh d'Grand KTK-II, ERJ-II, ​YLA2

img img img
Kuvien © Roshoeve, lupa
Virallinen nimi: Cavanaugh d'Grand
Kutsumanimi: Karkki
Sukupuoli: ori
Rotu: Ranskanpuoliverinen 
(Selle Français)
Säkäkorkeus: 170 cm

Väri
Genotyyppi: Aa/ee
Fenotyyppi: rautias
Merkit: pyrstötähti, kuonopilkku, 
vej sukka, tj sukat
Syntymäaika: 27.01.2009
Ikä: 14-vuotias
Syntymämaa: Ranska
Rekisteröintimaa: Ranska
Kasvattaja: Haras de Grand (evm)
Maahantuoja: Vaalea Kuiskaus
Omistaja: Lithy (VRL-07127)
Rekisterinumero(t): VH06-099-0386

Koulutustaso 
Kouluratsastus: Helppo A
Rataesteet: 140 cm
Maastoesteet: 110 cm
Painotuslaji: Esteratsastus
Meriitit: ​First Champion, KTK-II, 
ERJ-II, ​YLA2

Palkittu Ratsuhevosten Laatuarvostelun kolmannessakymmenessä kuudenessä arvostelutilaisuudessa 12.07.2020 päivänä 68,333 prosentin arviolla pistejakauksin 7.5 / 6.5 / 3.5 / 6.5 / 7 / 9 / 5.5 / 8 / 8 arvonimen ​First Champion.

Palkittu Virtuaalisen Hevoskantakirjan syyskuun kantakirjaustilaisuudessa 30.09.2020 päivänä palkinnolla KTK-II pistein 18 + 18 + 18 + 18 = 72p.

Palkittu Esteratsastujaoksen laatuarvostelussa 30.11.2021 päivänä arvonimellä ERJ-II -palkinnolla pistein
7,5 + 41 + 14 + 22 + 11,5 = 96 p.

Palkittu Virtuaalisen Yleislaatuarvostelun Tammikuun varsinaisessa arvostelutilaisuudessa 31.01 2022 päivänä pistein 26,5 + 20 + 20 + 14 + 6 = 86,5 saaden arvonimen ​YLA2.

Luonnekuvaus

Karkki muutti meille yhdessä Don Darcyn kanssa. Oriit tulevat poikkeuksellisen hyvin toimeen keskenään, joten en voinut Karkkia Kuiskaukseenkaan jättää. Karkki on melko rauhallinen ja ehkäpä se juuri on syynä, miksi se tulee toimeen Donin kanssa..

Karkki hoitaessa rauhallinen eikä pyöri ja hyöri joka suuntaan, kuten monet muut oriit. Karkki ei tykkää kun harjataan vatsan alta, jolloin ori luimii ja mulkoilee hoitajaansa, mutta ei sen kumoisempaa. Pään antaa harjata mukisematta. Kavioita putsatessa ei välttämättä nosta ensimmäisestä komennosta, mutta eiköhän toinen komento riitä. Varustaessa Karkki on ihan nätisti. Suojat antaa laittaa kiltisti, kunhan ei ole pinteleistä kyse, joiden laitto Karkin mielestä kestää vähintäänkin puoli vuosi sataa ja sinä aikana ori kerkeääkin saamaan hermot pintaan jalkojen nostelullaan. Loimittaessa on ihan nätisti. Taluttaesa hieman laiskahko, mutta yleisön edessä ryhdikäs ja esiintymishaluinen kaveri.

Ratsuna Karkki on ihan mukiin menevä ja pärjääkin oikeastaan kummassakin, mutta viihtyy paremmin esteillä. Vaativa saada innostumaan alussa, mutta kun ori on kerran herätetty keskittyy se viimeiseen kaarteeseen/hyppyyn asti joka solullaan. Ei ihan vähästa hätkähdä, joten uudetkaan esteet ei tuota harmia. Hyppää hyvällä tekniikalla ja reipas laukka on eduksi esteiden välillä. Kouluratsuna ei parhaimmasta päästä, mutta kun Karkin saa keskittymään tekemiseensä palkitsee ori ratsastajansa upeilla liikkeillä ja elastisilla askelillaan. Maastoon voi Karkin kanssa lähteä luottavaisin mielin, ei toistaiseksi ole koskaan karannut totaalisesti käsistä, mutta muutaman kerran ori on kyllä pelästynyt ja ryöstänyt laukkaan. Vaikka ori onkin melko helppo ratsastettava se ei sovellu aloitteleville ratsastajille.

Kisoissa Karkki hermostuu ja hikoaa helposti. Siksi onkin suotavaa pitää hevonen kopissa niin pitkään kuin mahdollista, jossa saa olla omassa rauhassa. Lämmittelyn aikana ori on herätettävä tai muuten suoritus on täysin ponneton. Lämmittelyssä kannattaa tehdä paljon erilaisia taivutuksia ja tempon vaihteluita. Näillä on ainakin toistaiseksi saatu orin hermot pysymään kasassa. Suorituksen jälkeen hieman rennompi, mutta saattaa edelleen stressaantua helposti. Koska Karkki on stressiherkkä hevonen, on sillä useimmiten aina joku seurana ja tyynnyttelemässä sitä kisapaikalla, se ei siis koskaan ole yksin.

kirjoittanut VRL-03515

Historia

Cavanaugh d'Grand syntyi Ranskassa isossa Haras de Grand -siittolassa, jonka kasvatusnimeä ori kantaa vieläkin. Orivarsa syntyi tallin ensimmäisten joukossa vähän heiveröisenä emänsä kolmanneksi varsaksi. Emä hoiti varsansa hyvin ja päästi ihmisiä luottavaisesti käsittelemään itseään ja varsaansa. Orin papereiden mukaan se maahantuotiin nuorena Suomeen ollen jonkin aikaa whiperer:in omistuksessa, josta se myytiin ratsukoulutettuna Jennalle Saksaan. Ori keräsi mainetta esteradoilla kisaurallaan, jonka huippuaikoina se sitten myytiin kovaan rahaan Lukariksen Hevoskeskukseen takaisin Suomeen. Ori kisasi uransa loppuun ja eläköityi Lukarikseen siitosoriksi.

Sukutaulu

i. Indépendant (evm) ii. Pensionnaire (evm) iii. Kings of Sky (evm)
iie. Floral (evm)
ie. Lily x (evm) iei. Khosal ox (evm)
iee. Legend of TH xx (evm)
e. Damoiselle (evm) ei. Nágotif (evm) eii. Boo-Boo Bee (evm)
eie. Clou de Grilofe (evm)
ee. Time goes Out (evm) eei. Aerosmith (evm)
eee. Lircal (evm)

Sukuselvitys

Karkin isä Indépendant on kaunis punaruunikko, jolla riittää kapasiteettia suurille esteille aina 150 cm luokkiin asti. Indin omistaa melkoisen varakas ranskalaisperhe, joka on taannut oriille parhaat mahdolliset oltavat. Luonteeltaan ori on herkkä ja stressaantuva. Ei juurikaan kilpaillut ori on palkittu kuitekin hyvänä periyttäjänä ja se viedään varmasti kantakirjattavaksi lähivuosina.

Isänisä Pensionnaire on myös kapasiteetikas ori. Se tunnetaan parhaiten melkoisen pienestä koostaan, mutta hyppää kuitenkin ihan kansallisilla radoilla. Luonteeltaan rohkea ja itsevarma ori.

Isänisänisä Kings of Sky oli melko mitätön ori kaikinpuolin. Oria on kuvattu keskitason hevoseksi kaikessa. Niimpä tämän omistaja hämmästyikin kun oria kysyttiin siitokseen jokseenkin hienosti menestyneelle Floral-tammalle (isänisänemä), joka niiti kunniaa ja mainetta koulukenttien puolella.

Isänemä angloarabialainen Lily oli luonteeltaan erittäin hermoheikko kaveri ja siitä syystä vähän kisaamaton harrasteratsu. Näyttelyissä se pärjäsi ihan mukiinmenevästi. Lily jouduttiin lopettamaan ryöstölaukan päätteeksi, sillä tamma kaatui pahasti ja toinen sen takajaloista murtui

Isänemänisä Khosal oli lähes musta kaunis arabiorii, jolta ei luonnetta puuttunut. Se oli hyvin temperamentikas ja oikukas, mutta sen sukulinjat ovat mahtavat. Laukkaratsuna toiminut orii tienasi paljon ja se jätti laukkamaailmaan useita nuoria lupauksia, mutta lisäksi sitä käytettiin puoliverijalostukseen erittäin vähän. Itseasiassa vain viiden englannintäysiveritamman astuttamiseen. Yksi näistä viidestä on uransa laukkurina alottanut isänemänemä Legend of TH, joka ei innostunut radalla juoksemisesta, joten se myytiin huutokaupassa. Uusi omistaja koulutti siitä ratsun ilmeisesti kenttään ja tamma menestyikin hyvin.

Karkin emä on Ranskassa koko ikänsä viettänyt Damoiselle-tamma, joka viihtyy hyvin esteradoilla. Nykyään kisaeläkkeellä oleva tamma kisasi maansa parhaimmistossa Jean-Philipén ratsastamana jopa 160 cm ratoja. Varsana hyvin heiveröinen tamma, josta ei uskottu olevan mihinkään. Mamin varsatkin ovat olleet pieniä ja heikon näköisiä, mutta kasvettuaan ne ovat näyttäneet kyntensä esteradoilla. Luonteeltaan oikea kultamussukka tamma, jota kaikki rakastivat.

Emänisä Nágotif oli tanskalainen huippuori, joka menestyi hyvin kenttäratsastusessa. Luonteeltaan melkoisen uskomaton tapaus, sillä se kapinoi paljon ihmistä vastaan ja aiheutti paljon harmaita hiuksia. Nagi periytti hyviä hyppylahjoja, mutta kouluun vaadittavaa sulavuutta ei. Ilman kisamenestystä oria tuskin olisi pidetty järin pitkään kotitilallaan, sillä tila oli tunnettu hienoista ja hyväluontoisista hevosista.

Emänisänisä, Boo-Boo Bee, Oli pitkälti samanlainen kuin Nagi; Vaativa käsitellä ja luonteeltaan melko mahdoton. Kisasi kyllä hyvin ja periytti kestävyyttä sekä kapasiteettiä molempiin lajeihin. Parhaimmillaan orii ylsi jopa MM-tasolle kärkikolmikkoon.

Emänisänemä Clou de Grilofe oli aivan toista maata poikansa ja sulhasensa kanssa. Tamma oli hyvin rauhallinen ja tyyni. Bobin ja Claudin yhdistelmästä toivottiinkin luonteeltaan reipasta mutta luotettavaa, mutta niin ei ihan käynyt. Ratsastaessa Claudi oli miellyttävä ja sulavaliikkeinen. Vaikka tammalla oli kapasiteettiä kenttäratsuksi ei sitä niillä main nähty kertaakaan vaan tamma pysyi tiiviisti rataesteratsastuksen parissa. Esteillä tamma pääsikin loistamaan, sillä sen voittotilille voidaan lukea useita Euroopan mestaruuksia sekä muutama MM-mestaruus 130-150 cm radoilta. Claudin ratsastajana toimi silloin nuori Carola Baker, jonka ura lähti käyntiin tamman ansioista. Periyttäjänä tamma on loistava. Hyppykapasiteetti ja lähes virheetön rakenne olivat tamman tunnusmerkki. Usein myös tamman puolikuunmuotoinen päämerkki periytyi jälkeläisille.

Emänemä Time goes Out oli rakeenteeltaan sulava ja lähes virheetön. Luonteeltaan yhtä rypytön tamma hyppäsi kauniisti ja tyylipuhtaasti 130 cm ratoja ja yksittäin tamma hyppäsi n. 145 cm irtona. Time oli periyyttäjänä kohtalainen, sillä osa varsoista ei menesty edes seuratasolla ja jotkut, kuten Time goes Out, kisasivat MM-tasolla.

Emänemän vanhemmat Aerosmith ja Lircal olivat molemmat vähän kisanneita harrastehevosia, joita käytettiin jonkin verran myös maataloustöissä vetohevosina. Samalla tilalla olleet hevoset olivat rakenteeltaan ihan mukiinmeneviä, mutta luonne oli kultainen kummallakin. Niinpä omistaja päätti astuttaa Lirin. Omistaja tosin kuoli ennen varsan syntymää ja koko tila huutokaupattiin. Smith päätyi teuraaksi, sillä ori oli jo 18-vuotias vaikkakin täysin terve. Lirin taas osti kartanon omistaja tyttärelleen sunnuntairatsuksi. Kun varsa syntyi se myytiin suurehkoon siittolaan "pois tieltä" kuten kartanon herra asian ilmaisi.

kirjoittanut VRL-03515 (muokannut Lithy)

Jälkeläiset
20.08.2010 - fwb-o. Casmiro ERJ-I - e. Good Try SPL-III, ERJ-II
25.03.2011 - sf-t. PP-MVA, PKK-V Aventurine de Knox - e. Perrine Poupée
01.06.2020 - sf-o. LH D’Artagnan - e. First Champion, Valio Tamma Bellevué KTK-II
01.08.2021 - sf-o. Carusello LH - e. First Champion, Valio Tamma Bellevué KTK-II
01.02.2022 - fwb-t. Valmaryan Potential Unlimited - e. Promise Fulfilled
25.03.2022 - sf-t. LH Macalusa - e. First Champion Sugar Skull

Kilpailukalenteri

ERJ (46 sij.)

01.09.2011 ERJ-cup (140cm) Dark Side Trakehners - 3./180.

14.06.2013 ERJ (130cm) Zurück - 6./50.
12.02.2013 ERJ (120cm) Bairdon - 2./40.
12.02.2013 ERJ (140cm) Bogart&Britanov - 4./40.
12.10.2012 ERJ (140cm) Solo - 1./40.
11.10.2012 ERJ (140cm) Solo - 4./40.
29.06.2012 ERJ (140cm) Satulinna - 4./30.
24.03.2012 ERJ (140cm) Bairdon - 2./60.
23.03.2012 ERJ (140cm) Bairdon - 2./60.
31.12.2011 ERJ (120cm) KK Bailador - 1./50.
30.12.2011 ERJ (140cm) KK Bailador - 4./50.

29.12.2011 ERJ (140cm) KK Bailador - 2./50.
28.12.2011 ERJ (140cm) KK Bailador - 1./50.
12.09.2011 ERJ (140cm) Praya Sporthorses - 1./60.
10.09.2011 ERJ (140cm) KK Bailador - 6./50. 0vp.
15.01.2011 ERJ (140cm) Charnyard Stud - 5./60.
31.12.2010 ERJ (140cm) Bailee Showjumpers - 3./30.
29.12.2010 ERJ (140cm) Bailee Showjumpers - 4./30.
28.12.2010 ERJ (140cm) Bailee Showjumpers - 1/30
20.12.2010 ERJ (140cm) Dark Side Trakehners - 10./100.
12.12.2010 ERJ (140cm) KK Bailador - 7./60. 0vp.

28.11.2010 ERJ (120cm) Kisakeskus CK - 2./30.
14.11.2010 ERJ (130cm) Kisakeskus CK - 6./89.
18.10.2010 ERJ (130cm) Runojoki - 2./40.
13.10.2010 ERJ (140cm) Mitar Warmbloods - 5./50.
07.10.2010 ERJ (140cm) Yaven - 2./50.
06.10.2010 ERJ (140cm) Yaven - 3./50.
04.10.2010 ERJ (130cm) Rough Stallions - 4./60.
15.09.2010 ERJ (140cm) Vivaldio - 3./50.
15.09.2010 ERJ (140cm) KK Bailador - 10./100. (0vp.)
14.09.2010 ERJ (140cm) KK Bailador - 8./100. (0vp.)

13.12.2009 ERJ (100cm) Wonderfull Stallions - 3./49. (0vp.)
07.09.2017 - Zurück - 130 cm - 1/30
09.09.2017 - Zurück - 130 cm - 4/30
19.09.2017 - Zurück - 130 cm - 3/30
13.05.2020 - Tuontikeskus Vertigo - 140 cm - 2/50
14.05.2020 - Tuontikeskus Vertigo - 140 cm - 1/50
16.05.2020 - Tuontikeskus Vertigo - 140 cm - 6/50
12.05.2020 - Aamun tila - 140 cm - 5/43
21.05.2020 - Silver Hoof - 140 cm - 4/37
24.05.2020 - Silver Hoof - 140 cm - 4/37

06.06.2020 - Cloudfield - 140 cm - 7/50
09.06.2020 - Cloudfield - 140 cm - 6/50
09.07.2020 - Safiiritiikerin Kilpailukeskus - Helppo A - 6/50
13.07.2020 - Safiiritiikerin Kilpailukeskus - Helppo A - 5/50
25.07.2020 - Viljalehto - Helppo A - 4/30

26.07.2020 - Viljalehto - Helppo A - 3/30
KRJ (53 sij.)

05.05.2020 - Valokylän Talli - HeA - 1/30
12.05.2020 - Valokylän Talli - HeA - 1/30
20.05.2020 - Valokylän Talli - HeA - 1/30
12.05.2020 - Mitar Warmbloods - Helppo A - 7/50
13.05.2020 - Mitar Warmbloods - Helppo A - 1/50
15.05.2020 - Mitar Warmbloods - Helppo A - 3/50
17.05.2020 - Mitar Warmbloods - Helppo A - 5/50
27.05.2020 - Mitar Warmbloods - Helppo A - 4/50
11.05.2020 - Winthrop - Helppo A - 3/31
23.05.2020 - Winthrop - Helppo A - 4/31

24.05.2020 - Winthrop - Helppo A - 4/31
26.05.2020 - Winthrop - Helppo A - 3/31
29.05.2020 - Winthrop - Helppo A - 4/31
24.05.2020 - Kuuran Suomenratsut - Helppo A - 5/40
27.05.2020 - Kuuran Suomenratsut - Helppo A - 2/40
28.05.2020 - Kuuran Suomenratsut - Helppo A - 6/40
30.05.2020 - Kuuran Suomenratsut - Helppo A - 1/40
28.05.2020 - Tiiron ratsutalli - Helppo A - 4/50
30.05.2020 - Tiiron ratsutalli - Helppo A - 3/50
14.06.2020 - Kilpailukeskus Lupin - Helppo A - 2/70

19.06.2020 - Kilpailukeskus Lupin - Helppo A - 8/70
20.06.2020 - Kilpailukeskus Lupin - Helppo A - 8/70
22.06.2020 - Kilpailukeskus Lupin - Helppo A - 2/70
23.06.2020 - Kilpailukeskus Lupin - Helppo A - 3/70
28.06.2020 - Kilpailukeskus Lupin - Helppo A - 7/70
03.06.2020 - Kuuran Suomenratsut - Helppo A - 4/36
05.06.2020 - Kuuran Suomenratsut - Helppo A - 6/36
07.06.2020 - Kuuran Suomenratsut - Helppo A - 6/37
08.06.2020 - Kuuran Suomenratsut - Helppo A - 6/37
09.06.2020 - Kuuran Suomenratsut - Helppo A - 2/36

04.06.2020 - Tiiron ratsutalli - Helppo A - 1/44
09.06.2020 - Tiiron ratsutalli - Helppo A - 5/44
11.06.2020 - Tiiron ratsutalli - Helppo A - 6/40
19.06.2020 - Hiivurin Suomenhevoset - Helppo A - 3/38 - (74,615 %)
20.06.2020 - Hiivurin Suomenhevoset - Helppo A - 1/42 - (82,692 %)
26.06.2020 - Hiivurin Suomenhevoset - Helppo A - 6/44 - (78,654 %)
27.06.2020 - Hiivurin Suomenhevoset - Helppo A - 3/44 - (80,192 %)
22.06.2020 - Valokylän Talli - Helppo A - 2/40
23.06.2020 - Valokylän Talli - Helppo A - 3/40
23.06.2020 - Valokylän Talli - Helppo A - 5/40

24.06.2020 - Valokylän Talli - Helppo A - 4/40
26.06.2020 - Valokylän Talli - Helppo A - 6/40
28.06.2020 - Valokylän Talli - Helppo A - 2/40
11.07.2020 - Golden Leaves - Helppo A - 3/30 - (79,643 %)
13.07.2020 - Golden Leaves - Helppo A - 1/30 - (77,143 %)
15.07.2020 - Golden Leaves - Helppo A - 5/30 - (77,857 %)
22.05.2020 - Winthrop - Helppo A - 7/50
23.05.2020 - Winthrop - Helppo A - 5/50
25.05.2020 - Winthrop - Helppo A - 1/50
29.05.2020 - Winthrop - Helppo A - 4/50

04.06.2020 - Winthrop - Helppo A - 6/50
05.06.2020 - Winthrop - Helppo A - 5/50
06.06.2020 - Winthrop - Helppo A - 4/50
MEJ

MEJ-Cup
28.04.2020 - Thrillium - 100 cm - 2/12
28.05.2020 - KK Bailador - 110 cm - 2/5
03.06.2020 - KK Bailador - 100 cm - 2/29
05.06.2020 - KK Bailador - 100 cm - 5/29
26.06.2020 - BRW Eventers - 100 cm - 2/10

Tavalliset kisat
21.12.2020 - Pyökkipolku - 100 cm - 1/20
22.12.2020 - Pyökkipolku - 100 cm - 2/20
24.12.2020 - Pyökkipolku - 90 cm - 2/28
26.12.2020 - Pyökkipolku - 100 cm - 3/20
27.12.2020 - Pyökkipolku - 100 cm - 4/20
28.12.2020 - Pyökkipolku - 100 cm - 2/20
30.12.2020 - Pyökkipolku - 100 cm - 2/20
01.01.2021 - Pyökkipolku - 100 cm - 1/13
10.01.2021 - Pyökkipolku - 100 cm - 3/13
15.06.2021 - Hiivurin Suomenhevoset - 90 cm - 3/13

17.06.2021 - Hiivurin Suomenhevoset - 80 cm - 4/16
VSN

31.07.2020 - Adina - Selle francaisit - 3/5 - 3,5+4+3,5+4+4+3,5+3+3,5+3+3,5 = 35,5p - RCH 
- tuom. Sirpa

Valmennukset

28.12.2009, Estevalmennus Heleässä, kirjoittanut tuntematon

Alkuun Karkki oli todella jähmeä ja tunti liikkuvan kuin hidastetussa filmissä. Sait todella tehdä töitä herättääksesi orin toimintaan, mutta lämmittelyn kuluessa se alkoi kuitenkin vähitellen virkistyä ja keskittyä paremmin tehtäviinsä. Verryttelyesteillä puomit vielä kolisivat, kun ori hyppäsi aavistuksen laiskanlaisesti etkä oikein saanut vauhtia pidettyä yllä, mutta kun aika kului alkoi homma luistaa. Pitkillä esteväleillä suurin ongelmanne oli ylläpitää orin mielenkiinto. Kun rata oli sille jo tuttu se tiesi, että esteitä oli ä jäljellä, mutta sitä ennen vauhti tahtoi hidastua ja seuraava hyppy jäädä matalanlaiseksi. Lyhyillä esteväleillä taas jouduit lyhentämään hevosesi pitkää askelta saadaksesi sen asettumaan oikein esimerkiksi sarjoilla. Toisto sai kuitenkin aikaan ihmeitä ja vähitellen vauhti alkoi pysyä hyvänä ja askelpituus parani. Opit tuntemaan hevosesi askelta paremmin ja pystyit lyhentämään ja pidentämään sitä tarvittaessa. Sait myös pienillä avuilla hevosen pidettyä keskittyneenä, jolloin suoritusvarmuus parani huomattavasti. Viimeinen kierroksenne radalla oli jo varsin mukiinmenevä: ori oli selvästi innostunut, vauhti pysyi yllä muttei kiihtynyt ja sinä tunsit radan ja osasit arvioida ratsusi askelta. Ori alkoi itsekin päästä jyvälle erilaisten estevälien merkityksestä ja alkoi oma-aloitteisesti sovittaa askelta ennen hyppyä.

Kristian Laine

02.01.2010, Estevalmennus, kirjoittanut misery

Karkki oli kovin tahmea ja haluttoman oloinen liikkumaan alkuunsa. Muutaman reippaan laukkakierroksen jälkeen oriin tuli vähän enemmän eloa ja itse harjoitukset voivat alkaa. Alkuunsa keskityimme vain yksittäiseen esteeseen, jolla oli korkeutta 110cm. Karkki hyppäsi hyvällä tyylillä, mutta imi turhankin paljon esteelle. Pyysin Jennaa ottamaan enemmän pidätteitä ennen estettä ja hallitsemaan laukan paremmin. Kuski korjasi asian ja heti alkoi sujua paremmin. Rakensin seuraavaksi kaksi estettä ympyrälle. Tässä treenattiin lähinnä kääntyvyyttä. Karkki alkoi jo intoilla ja pudotti muutaman ensimmäisen hypyn aikana puomeja, sillä laukka ei sopinut esteiden väliin. Jenna lyhensi askelta ja heti sujui paremmin. Lopuksi vielä korkeampaa yksittäistä okseria, jonka ylitys sujui hyvin.

08.09.2020, Kouluvalmennus, kirjoittanut Jenna

Alkulämmittelyjen jälkeen aloiteltiin Karkin kanssa asetus- ja taivutusharjoitukset volteilla ja erilaisilla kaarevilla urilla. Iso rautias ori liikkui reippaasti ja ratsastaja sai orin hyvin kuulolle alusta asti. Kun ori oli saatu kunnolla hereille siirryttiin harjoituksessa raviin ja vähän myöhemmin otettiin mukaan myös laukka. Kun kaarevat linjat saatiin kuntoon siirryttiin välikäyntien jälkeen väistöjen pariin.

Pohkeenväistöä harjoiteltiin käynnissä ja ravissa, askellaji vaihtui aina uudelle sivulle tultaessa, pitkältä sivulta keskihalkaisijalle ja takaisin. Alkuun ori meinasi päästä punkemaan lapa edellä mutta korjauksen jälkeen ratsastaja sai tuettua raudikkoa paremmin. Kun paketti saatiin pidettyä kasassa rautias väisti nätisti. Hommaa vaikeutettiin tekemällä jyrkempi väistö, jolloin samalle suoralle saatiin kaksi väistöä suuntaansa. Alkuun ratsastajalla meinasi olla hankaluuksia väistön suunnan kanssa, joten tehtiin kahdella peräkkäisellä sivulla väistö käynnissä, jonka jälkeen jatkettiin vuoro sivuin.

Homma viimeisteltiin vielä laukkaharjoituksella, jossa Karkki sai liikkua paremmin läpi kehonsa. Fokus oli siisteissä nostoissa ja rennoissa isoissa volteissa sinne tänne. Joka kierroksella otettiin muutama siirtyminen mutta muutoin ratsukko sai kulkea laukassa. Karkki yritti selkeästi kokeilla saisiko päästellä menemään oman päänsä mukaan mutta ratsastaja sai kitkettyä orilta samantien moiset ajatukset ottamalla sen voltille. Tunnin lopuksi ratsukko sai ravailla puoli pitkällä ohjalla ja lopuksi loppukäynnit pitkin ohjin. Loppukäyntien aikana vedettiin tuntia vähän yhteen ja pohdittiin ratsukolle sopivia hiomisen aiheita tuleviin treeneihin.

Muut kisaosallistumiset

Yleislaatuarvostelua varten

KRJ

20.05.2020 - Winthrop - Helppo A - 50/50
20.05.2020 - Winthrop - Helppo A - 42/50
21.05.2020 - Winthrop - Helppo A - 24/50
21.05.2020 - Winthrop - Helppo A - 33/50
22.05.2020 - Winthrop - Helppo A - 38/50
23.05.2020 - Winthrop - Helppo A - 37/50
24.05.2020 - Winthrop - Helppo A - 19/50
24.05.2020 - Winthrop - Helppo A - 18/50
25.05.2020 - Winthrop - Helppo A - 33/50
26.05.2020 - Winthrop - Helppo A - 15/50
26.05.2020 - Winthrop - Helppo A - 16/50
27.05.2020 - Winthrop - Helppo A - 32/50
27.05.2020 - Winthrop - Helppo A - 34/50
28.05.2020 - Winthrop - Helppo A - 18/50
28.05.2020 - Winthrop - Helppo A - 39/50
29.05.2020 - Winthrop - Helppo A - 44/50
30.05.2020 - Winthrop - Helppo A - 32/50


30.05.2020 - Winthrop - Helppo A - 18/50
31.05.2020 - Winthrop - Helppo A - 34/50
31.05.2020 - Winthrop - Helppo A - 18/50
01.06.2020 - Winthrop - Helppo A - 19/50
01.06.2020 - Winthrop - Helppo A - 38/50
02.06.2020 - Winthrop - Helppo A - 19/50
02.06.2020 - Winthrop - Helppo A - 21/50
03.06.2020 - Winthrop - Helppo A - 43/50
03.06.2020 - Winthrop - Helppo A - 36/50
04.06.2020 - Winthrop - Helppo A - 46/50
05.06.2020 - Winthrop - Helppo A - 13/50
06.06.2020 - Winthrop - Helppo A - 16/50
07.06.2020 - Winthrop - Helppo A - 18/50
07.06.2020 - Winthrop - Helppo A - 15/50
08.06.2020 - Winthrop - Helppo A - 36/50
08.06.2020 - Winthrop - Helppo A - 24/50

Ulkoasu © Vapaasti kopioitavaa by evia & Milja, muokkaus Lithy  |  Ulkoasun kuva © Lithy  |  virtuaalitalli / virtuaalihevonen