Tarinatalli Kalliokuja 24

Tämä tarinatalli sai alkunsa 06.09.2020 kun Lithyn pitkäaikainen tarinatallihaave sai vihdoinkin alkupotkunsa. Alunperin se oli suunnitelma tallista, jonka toiminta riippuu päiväkirja- ja valmennusmerkinnöistä kuin myös piirroksista.

Itse talli rintamamiestalon takana on siirrettävä kahden karsinan ja varustehuoneen omaava viritys. Varustehuone on ahdas ja sinne hädintuskin mahtuu kahden hevosen varusteet rehuineen päivineen, mutta huoneessa oleva pesuallas on sentään talon veteen kytketty. Tallin yhteysessä olevan tarha on rakennettu suoraan tallin nurkkiin kiinni, niin että hevoset pääsevät vain oven avaamalla tarhaan ja tallia voi tällöin käyttää säänsuojana. Karsinoissa on vesi-automaatit, jotka on nekin toimintakunnossa. Tarha on lyhyen matkaa kiinni talon seinässä kohdassa, johon on asennettu seinään kiinni hanallinen vesikaukalo. Vesikaukalon päällä on talon keittön ikkuna, mikä antaa ruokapöydästä suoran näkymän tarhaan.

Tallissa asuvat hevoset.

Siirrettävässä tallissa asuu fwb-tamma Algea Troll ja toisessa karsinapaikassa on vuokralla sairaslomalla oleva risteytysponi Milli.

Ilari Vuorijoki

Ilarin ratsastustaso on kouluratsastuksessa Helppo A ja hän hyppää 60 cm esteitä.

Ilari on tummapiirteinen noin 180 cm pitkä 27.09. syntynyt 19-vuotias nuori. Hän on hiljainen ja työnsä vakavasti ottava. Tavoitteita miehellä on vaikka millä mitalla, mutta iän tuoma järjestelmällisyys ei olisi pahitteeksi. Toisaalta juuri tämä läheisiin helposti tarttuva innostuneisuus sai nuoren puhuttua pihalleen siirrettävän tallirakennuksen ja tarhan. Ilari on harrastanut kymmenisen vuotta vanhempienpiensa kustantamana läheisellä ratsastuskoululla koulu- ja esteratsastusta. Oman kisakaverin hankinta alkoi kuumoittelemaan kun kymmenes vuosi tuli täyteen.

Muut tallilla esiintyvät henkilöt

Martta ja Juhani Vuorijoki, Ilarin vanhemmat omistavat tontin, jolla talli tällä hetkellä on. Heillä on oma pienyritys, johon pariskunnan aika pitkälti menee. He eivät ole erityisen harmistuneita siitä, että poika ei ole kiinnostunut yrittäjyydestä alallaan ja tukevat häntä hänen harrastuksissaan. Talli on osittain heidän rahoittamansa.

virtuaalitalli