Washington

img img img
Kuvien © Lithy
Virallinen nimi: Washington
Kutsumanimi: Washi
Sukupuoli: ori
Rotu: Amerikkalainen puoliverinen
Säkäkorkeus: 168 cm

Väri
Genotyyppi: Lp/Patn1Patn1
Fenotyyppi: ruunikon(tiikerin)kirjava
Merkit: leopard appaloosa -merkinnät
Syntymäaika: 12.07.2020
Ikä: 8-vuotias
Syntymämaa: Yhdysvallat
Kasvattaja: Sarah Bradley (evm)
Maahantuoja: Lithy (VRL-07127)
Omistaja: Lithy (VRL-07127)
Kotitalli: Lukariksen Hevoskeskus
Rekisterinumero(t): VH20-155-0014,
PKK5313

Koulutustaso 
Kouluratsastus: Prix St. Georges
Painotuslaji: Kouluratsastus
Tavoitteet: kantakirjaus, KRJL, YLA, 
10 jälkeläistä

Luonnekuvaus

Washingtonin maastakäsittely on erittäin haastavaa, mutta ratsastus helppoa.

Maastakäsiteltäessä Washi olisi mielellään kaikessa menossa mukana jos on yhtään enempää hälinää. Kisapaikoilla sen talutus on kuitenkin merkittävästi helpompaa, mikä hämmentää useita. On arvailtu että orilla on liian paljon kaikenlaista mihin keskittyä että se tavallaan unohtaa itsensä narunpäähän.

Historia

Washington syntyi Yhdysvalloissa intohimoisten knabstrupharrastajien projektin osana. Harrastajayhteisö halusi laajentaa knabstruppiensa näkyvyyttä isoille kentille, mutta kokivat tarvitsevansa olympialaistason leopard appaloosa -kirjavuusmerkinnöillä olevan hevosen sitä varten. He kokivat helpoimmaksi yrittää saada knabstrupverta puoliverikantakirjaan yhdisettynä kansainvälisiin huippukoululinjoihin. Ori kasvatettiin osana tätä projektia ja myytiin Lukariksen Hevoskeskukseen sillä ehdolla että yhteisön tavoitteita pyrittäisiin edistämään.

Sukutaulu

i. Carlsson (evm) ii. Velisto (evm) iii. Marraco (evm)
iie. Richana (evm)
ie. Varde (evm) iei. Dianiro (evm)
iee. Ninita (evm)
e. Taylormade (evm) ei. Herizzoni (evm) eii. Antorro (evm)
eie. Cayada (evm)
ee. Fabolous FG (evm) eei. Bourgeso (evm)
eee. Battle of the Roses (evm)

Sukuselvitys

i. Carlsson oli harvinaisuus kotimaassaan Yhdysvalloissa ja niin lähellä puoliverikantakirjaan hyväksymistään 99 % hyväksytyttyjen rotujen perimästä. 163 cm korkea melkein knastrupinhevoseksi muuten kuin väriltään tunnistamaton puoliverityyppinen hevonen ylsi yllättäen helposti Prix Saint George -tasolle. Carlsonilla kisattiin aktiivisesti, niin että kilpailukumppanit alkoivat vitsailemaan orin olevan jokaisessa maansa kansainvälisessä kisassa mukana. Ori ei ollut suuressa urheiluhevosjalostuskäytössä kirjavuusprojektin ulkopuolella.

ii. Velisto oli 160 cm korkea knabstrupinhevonen.

ie. Varde oli urheiluhevosknabsrup-projektin osalta oikea löytö. Veliston omistaja joutui ajamaan pitkän matkan liisaustammaa varten, vaikka kulkeminen perinteisesti toimikin toiseen suuntaan. Kapasiteetikkaana pidetty 157 cm korkea knabstrupinhevostamma oli suosittu siitostamma niin ettei se ehtinyt tehdä merkittävää kisauraa kantakirjaustestinsä lisäksi.

e. Taylormade oli 160 cm korkea amerikanpuoliverinen.

ei. Herizzoni oli 169 cm korkea Yhdysvaltoihin maahantuotu westfaleninhevosori. Ori oli näyttävä ja dramaattinen kehässä ja sen jalostusmainoksien välttely yhdysvaltalaisen kouluratsastusyhteisön sosiaalisessa mediassa oli käytännössä mahdotonta. Tallilla orin käsittely oli hankalampaa sen suuren persoonan takia, mutta monet nostivat pinkit lasit kasvoilleen nähdessään orin liikkeet.

ee. Fabolous FG oli 162 cm korkea amerikanpuoliverinen.

Jälkeläiset
25.03.2021 - sbhd-t. Hoquiam - e. Honeycomb
12.06.2021 - Bwp-t. Virginian Sweet‎ RR - e. Digital Sweetheart YLA1, ERJ-I, KRJ-II, KERJ-II

Kilpailukalenteri

Kouluratsastusjaos (KRJ)

Saavuttanut porrastetuissa kisoissa tavoitetasonsa 7 (PSG) pistein 3852.36 p.

Ominaisuudet
hyppykapasiteetti: 5.40 p.
rohkeus: 12.53 p.
kuuliaisuus ja luonne: 1985.90 p.
tahti ja irtonaisuus: 1866.46 p.
NJ

(2022 rakenne)
31.08.2022 - Adina - Piirretyt puoliveriset - 9/10 - tuom. Lissu T.
31.08.2023 - Adina - Piirretyt puoliveriset - 3/4 - irtoSERT - tuom. Elisa
Piirretyt Kuvat Kunniaan (PKK)

(2022 rakenne)
01.09.2023 - M & M Barocco - Rakenneluokka: Puoliveriset - HY - tuom. aksu

Päiväkirja

22.11.2020, Maahantuonti ja tapaaminen, Lithy

Lennot vaihtoineen Yhdysvaltoihin olivat vieneet jo valmiiksi paljon energiaa. Atlantin yli lentäminen oli jo oma haasteensa. En oikein ikinä osannut nukkua kunnolla lentokoneessa. Taksimatkalla hotelliinkin tarkistin paperiasioita, kunnes pääsisin vihdoin lepäämään. Tuskin totun koskaan hevosten maahantuonnin työmäärään. Tällä kertaa kyseessä oli kolmisen hevosta, joista erityisesti olin kiinnostunut knabstrup-jalostusprojektin orista. Seuraavana päivänä oli sovittu vielä yksi koeratsastus ennen lähtöä. Pitkälti kaikki paperityöt oli tehty, mutta miksei sitä vahvistaisi ostopäätöstä. Eläinlääkäritarkastukset menivät hyvin ja antoivat tärkeää tietoa hevosten nykytilasta. Hevoskeskuksen kokeneemmat ratsastajat kävivät aiemmin vuodesta koeratsastamassa hevosia, että saisimme muutaman rodun kasvattajia kartoitettua jalostussuunnitteluamme varten.

Itse tallilla sain kierroksen ja lounaan jälkeen katsoimme papereita läpi että kaikki oli varmasti kunnossa. Oli itse koe.. no minun ensimmäisen koeratsastukseni aika. Pilkullinen Washington odotti ratsastajansa kanssa harmaana päivänä ulkokentällä. Juttelimme hetken ja ratsastaja nousi selkään esitelläkseen orin liikkumista. Kirjavassa orissa olikin kyllä katsomista. Ja lopulta kun sen selkään pääsi niin hyvin se liikkuikin! Orin ravi oli näyttävä ja laukka mukavan tahdikas. Käynnissä sen ajatus vähän harhaili. Washingtonista tulisi vielä keskuksen ylpeys.

Ulkoasu © Vapaasti kopioitavaa by evia & Milja, muokkaus Lithy  |  Ulkoasun kuva © Lithy  |  virtuaalitalli / virtuaalihevonen