First Champion The True Scorpions

img
Kuvien © Lithy
Virallinen nimi: The True Scorpions
Kutsumanimi: Skorppari
Sukupuoli: ori
Rotu: Knabstrupinhevonen 
(klassinen/barokkilinja)
Säkäkorkeus: 148 cm

Väri
Genotyyppi: ee/Aa/nLp/nPATN1
Fenotyyppi: rautias tiikerinkirjava
Merkit: spotted blanket, 
varnish roan
Syntymäaika: 26.12.2015
Ikä: 9-vuotias
Syntymämaa: Iso-Britannia
Rekisteröintimaa: Iso-Britannia
Kasvattaja: Ryder Richman, 
Richman Knabstruppers (evm)
Maahantuoja: Catia VRL-00801, 
Old Lane
Omistaja: Lithy (VRL-07127)
Rekisterinumero(t): VH16-010-0035,
PKK5004

Koulutustaso 
Valjakkoajo: Vaativa
Kouluratsastus: Vaativa B
Rataesteet: 100 cm
Maastoesteet: 100 cm
Meriitit: ​First Champion
Tavoitteet: VVJL, KTK, YLA
Painotuslaji: Valjakkoajo

Palkittu Ratsuhevosten Laatuarvostelun kolmannessakymmenessä kahdeksannessa arvostelutilaisuudessa 08.11.2020 päivänä 66,667 prosentin arviolla pistejakauksin 9 / 4.5 / 6.5 / 7 / 3.5 / 9 / 3.5 / 9.5 / 7.5 arvonimen ​First Champion.

Luonnekuvaus

The True Scorpions, lempinimeltään Skorppari, on maastakäsin käsiteltäessä vaativa. Ajettaessa ja ratsastettaessa se on aloittelijaystävällinen.

Skorpparia on kutsuttu upseerimaiseksi ja sen käytös on tuonut monelle käsittelijöistään armeija-ajat mieleen. Oli se sitten hyvässä tai pahassa. Ori suorittaa käskynsä ehdottomasti ja heti, mikä saattaa olla haastavaa jäykempiin hevosiin tottumattomalle. Toisaalta tuorekin ratsastaja pärjää orin kanssa tarkkaavaisen ratsastuksenohjaajan kanssa.

Jousto ja yhteistyö loistaa poissaolollaan oria talutettaessa ja käsiteltäessä.

Historia

Ostettiin lopettaneeseesta Scuderia Sierra:sta Italiasta takaisin pohjoiselle pallonpuoliskolle. Ori oli myytäessä kilpaillut jo täyden uransa, joten sen uutta uraa Suomessa jalostushevosena odotettiin innolla.

Sukutaulu

i. Iron Brotherhood (evm) ii. Giik Trenlol (evm) iii. tuntematon
iie. tuntematon
ie. Dhafe Thodla (evm) iei. tuntematon
iee. tuntematon
e. Vile Assembly (evm) ei. Dore Sango (evm) eii. tuntematon
eie. tuntematon
ee. Thossa Dogdim (evm) eei. tuntematon
eee. tuntematon

Sukuselvitys

i. Iron Brotherhood oli 148 cm korkea rautias leopard appaloosa -merkkinen tiikerinkirjava knabstrupinhevonen. Se kiersi elämänsä aikana kodin jos toisenkin ja otti luonteeseensa siitä tietynlaisen jatkuvan hermostuneisuuden. Tai niin sen omistajat orin vilkkautta kuvailevat. Oli miten oli niin siinä missä Iron Brotherhoodin emä loisti yhdistetyn valjakkoajon kouluosuudessa niin maraton ja tarkkuus oli orin heiniä. Se oli vikkeläjalkainen ja ollessaan hyvinpidettynä hyvillä omistajilla sen suorituksista saattoi jopa nähdä showhevosen elkeitä. Oria käytettiin kuitenkin suvusta huolimatta luonteensa takia vaan muutamalla tammalla. Valitettavasti se periyttikin herkkyyttään suht vahvasti.

ii. Giik Trenlol oli 149 cm korkea rautias tiikerikirjava spotted blanket -merkkinen knabstrupinhevonen. Vaaleapilkkuinen ori oli tasaisuuden perikuva. Sitä ei saanut hermostumaan kotona tai kisapaikoilla. Giik Trenlol loistikin yleispainotteisena hevosena loistavalla ilmavaralla esteillä, upealla yliastunnalla koulukentillä ja ryhdikkään ylpeällä olemuksellaan yhdistetyssä valjakkoajossa. Ori jäi vähän tuntemattomaksi nimeksi sukutauluissa, mutta sen viidestä varsasta suurin osa vaikutti lupaavilta jo nuorina.

ie. Dhafe Thodla oli 143 cm korkea musta leopard appaloosa -merkkinen tiikerinkirjava knabstrup-poni. Suuren suosion saavuttanut täydellinen "dalmatialaisponi" oli upea liikkuja valjakossa ja näytti mitä näyttävämpiä liikkeitä erityisesti yhdistetyn valjakkoajon koulukokeessa. Monen kisapaikan piste-ennätykset menivätkin vaatimattomankokoisen ponin tarmosta rikki. Dhafe Thodla tunnettiin ylirasittuneisuuteen asti töitä kovalla tarmolla tekevänä rautatammana. Sen uraa hidasti vaan lopulta mestaruuksien perään matkustaminen, minkä takia sitä ei suurimmissa kisoissa nähty. Tamma siirrettiin kisaeläkkeelle varhain ja se varsoi reippaan jälkeläismäärän itselleen. Dhafe Thodla menehtyi valitettavan ennenaikaisesti sairauden takia.

e. Vile Assembly Dore Sango oli 145 cm korkea ruunikko leopard appaloosa -merkkinen tiikerinkirjava knabstrup-poni. Se tunnettiin oman elämänsä jäyhänä jököttäjänä. Toisaalta se oli hyvin varma pakoeläimeksi, mutta toisaalta sen lämmittelyyn joutui käyttämään erityisesti aikaa. Dore Sango oli halutusta suvusta isolta kasvattajalta ja se jätti maailmaan useita jälkeläisiä vaatimattomasta valjakkokisaurastaan huolimatta. Ori kuoli vanhuuteen.

ei. Dore Sango oli 144 cm korkea rautias tiikerinkirjava leopard appaloosa -merkkinen knabstrup-poni. Se oli haastava käsitellä tallin puolella, mutta sama jäyhyys toimi hyvin tamman eduksi kisapaikoilla ja kisasuoritusten aikana. Jotkut sanoivat tamman tietäneen aina mitä halusi ja vaativan sitä. Jotkut pitivät sitä itsevarmuutena, toiset uppiniskaisuutena. Vile Assembly käytettiin jalostukseen varovasti, mutta onnekseen sen hankalammat luonteenpiirteet periytyivät vain harvoin eteenpäin.

ee. Thossa Dogdim syntyi keskikokoiseen talliin Iso-Britanniassa. Leopard appaloosa -merkkinen tiikerinkirjava ehti olla usean omistajan omistuksessa kunnes päätyi kasvattajalleen takaisin. Knabstrup-poni oli oikea moniosaaja ja kisasi lähes kaikessa, mistä omistajansa keksivät löytää kisoja. Uraan kuului englantilaistyylistä ratsastusta, yhdistettyä valjakkoajoa ja pieni uranpätkä lännenratsastuksessakin. 146 cm korkea tamma sijoittui hyvin, mutta jäi kokonsa puolesta usein kisaajalleen aina liian pieneksi. Thossa Dogdim jätti maailmaan viisi varsaa ja se tiinehtyi hyvin. Tamma kuoli ennenaikaisesti sairauden takia.

kirjoittanut Lithy, saa kopioida jälkeläisille

Jälkeläiset
10.11.2020 - t. Aviva - e. Aridatha
26.01.2022 - t. Scorpia LH - e. Almatia

Kilpailukalenteri

VVJ

Kilpaillut porrastetuissa ja saavuttanut
tavoitevaikeustasonsa 8.

ERJ

Kilpaillut porrastetuissa vaikeustasolle 4.
KRJ

Kilpaillut porrastetuissa vaikeustasolle 4.
VVJ Cup

31.12.2020 - Fellbury Stud - Vaativa yhdistetty pareille - 2/5
PKK

24.02.2023 - Royal Gardens  - Rakenneluokka: orit - HY - tuom. Aksu
19.06.2023 - Royal Gardens  - Rakenneluokka: orit - HY - tuom. AnneL
20.08.2023 - Royal Gardens - Rakenneluokka: orit - HY - tuom. aksu

Ulkoasu © Vapaasti kopioitavaa by evia & Milja, muokkaus Lithy  |  Ulkoasun kuva © Lithy  |  virtuaalitalli / virtuaalihevonen