Spinosaura

img img img img img img
Kuvien © Benny de Ruiter, lupa
Virallinen nimi: Spinosaura
Kutsumanimi: Aura
Sukupuoli: tamma
Rotu: Holsteininhevonen
Säkäkorkeus: 167 cm

Väri
Genotyyppi: Ee/Aa/Gg
Fenotyyppi: (ruunikon)kimo
Syntymäaika: 10.06.2016
Ikä: 5-vuotias
Syntymämaa: Saksa
Maahantuoja: Lithy (VRL-07127)
Kisaaja: Susanna Viitala
Omistaja: Lithy (VRL-07127)
Kotitalli: Lukariksen Hevoskeskus
Rekisterinumero(t): VH21-044-0035

Koulutustaso 
Kouluratsastus: Intermediaire I
Painotuslaji: Kouluratsastus
Tavoitteet: KRJL, YLA, KTK, 5 jälk.

Luonnekuvaus

Spinosaura on maastakäsin käsiteltäessä aloittelijaystävällinen ja ratsastettaessa omissa maailmoissaan oleva.

Historia

Spinosaura syntyi keskikokoisessa kouluhevoskeskuksessa, jossa se sai hyvän alun elämäänsä. Tamma myytiin jo ennen syntymäänsä Lukariksen Hevoskeskukseen, jossa sen koulutus päästiin aloittamaan juuri kun ratsastustunneilta enemmän vastuuta toivonut Susanna Viitala siirtyi valmentautuneiden porukkaan.

Sukutaulu

i. Sauroideo (evm) ii. Saurisio (evm) iii. Siajero (evm)
iie. Karchara (evm)
ie. Terona (evm) iei. Baryono (evm)
iee. Reptila (evm)
e. Megala (evm) ei. Chordato (evm) eii. Ciganoto (evm)
eie. Annosa (evm)
ee. Tetanuria (evm) eei. Varsivo (evm)
eee. Eucarina (evm)

Sukuselvitys

Isä Sauroideo oli ruunikko varsin hyvin kotimaassaan Saksassa tunnettu kouluratsu. Kansallisissa grand prix luokissa saakka kilpaillut ruunikko holstein ei koskaan ollut näyttävin ratsu, mutta erittäin tasainen suorittaja. Kansainvälisiin kilpailuihin saakka orin kilpailutulokset eivät riittäneet näyttävämpin hevosten ottaessa etusijan valinnoissa, mutta tasaisesta suorittamisesta ja luonteesta tunnettu 166 senttinen hevonen oli siitä huolimatta suosittu jalostusori joka myöhemmin osoitti periyttävänsä nimenomaa tasaista luonnettaan.

Isänisä Saurisio oli ruunikko holsteinhevonen, joka poikansa tavoin kilpaili kouluratsuna. Saurisio oli kuitenkin 170 senttisenä ja suuriliikkeisenä hevosena jälkeläistään näyttävämpi hevonen ja pääsikin näyttämään kykykään jopa kansainvälisissä grand prix luokissa kohtalaisella menestyksellä. Jalostusorina Saurisio olisi olut toivottu lisä holsteinkantaan, mutta sille yritettyjen tammojen tiinehtymisprosentti oli valitettavan alhainen ja jälkeläismäärä jäikin pieneksi.

Isänemä Terona kilpaili kouluratsuna Prix St Georges -luokissa saakka vaihtelevasti menehtyen ratsastajansa valitettavan kilpailujännityksen vuoksi. Tasaisemmin suorittavalla ratsastajalla rautias holsteintamma olisi voinut päästä kilpailemaan vielä korkeammalla tasolla, mutta kyseisen ratsastajan kanssa se päätyi varhaiselle kilpailueläkkeelle ja kotiratsuksi ratsastajan hermojen säästämiseksi. Myöhemmin hyväluontoinen 165 senttinen Terona sai myös kolme jälkeläistä kouluoreista.

kirjoittanut VRL-10444 (saa kopioida jälkeläisille)

e. Megala oli lempeänluontoinen kimo holsteinhevonen. Se kisasi lyhyen uran Vaativa A -tasolla ja menestyi vaihtelevasti. Lahjoja sillä ehkä oli ja hyvä suku takanaan, mutta tamman kisaaja joutui tapaturmaan ja joutui keskeyttämään kisauransa Megalan kanssa kuntoutuksen ajaksi. Kuntoutuksesta palatessaan hänelle löydettiin sopivampi ratsu. Kimo olikin sinä aikana siirtynyt omistajansa suosioon mukavana ratsuna niin maastossa kun kevyessä koulukäytössäkin. Tamman säkäkorkeuskin oli omistajansa mielestä juuri oikea (165 cm), eikäh hän meinannut uskoa että tällainen helmi olikin ollut kokoajan hänen omassa tallissaan muissa hommissa!

Kirjoittanut Lithy (saa kopioida jälkeläisille)

Emänisä Chordato oli lahjakas kouluhevonen joka menestyi jo ikäluokkakilpailuissa erinomaisesti. 166 senttisen orin onni kuitenkin loppui pian aikuiskilpakausien alettua ja holstein joutui vaihtamaan ratsastajaa useita kertoja jääden hieman jälkeen koulutuksesta ikäluokkansa muihin huippuihin verrattuna. Myöhemmällä iällä ruunikonkimo pääsi kilpailemaan parin vuoden ajan aivan kouluratsastuksen haastavimmissa luokissa saakka ennen eläköitymistä siitosoriksi.

Emänemä Tetanuria oli loistavasta kouluratsujen isälinjasta syntynyt rautias holsteintamma. Se syntyi ja eli koko ikänsä kouluratsujen kasvattamiseen keskittyneellä tilalla, eikä koskaan kilpaillut muutamia lähialueen kissanristiäisiä suuremmissa kilpailuissa. Sen sijaan 165 senttinen hyväluontoinen ja -rakenteinen tamma keskittyi siitostamman tehtäviin saaden useita koulupuolen lupauksiksi paljastuneita jälkeläisiä.

kirjoittanut VRL-10444 (saa kopioida jälkeläisille)

Jälkeläiset
12.06.2021 - t. LH Ospiratina - i. Congratulations von Passion KRJ-II, YLA2
31.07.2022 - o. Lukaris Lost Boys - i. Framed in Blood KRJ-I, KWPN-I, YLA2

Kilpailukalenteri

VSN

25.04.2022 - Tiikeriluola - Puoliveritammat - 3/12 - RCH - tuom. Sirpa

Ulkoasu © Vapaasti kopioitavaa by evia & Milja, muokkaus Lithy  |  Ulkoasun kuva © Lithy  |  virtuaalitalli / virtuaalihevonen