First Champion Pinnacle Park Frederik KTK-III

img img img img
Kuvien © Lithy
Virallinen nimi: Pinnacle Park Frederik
Kutsumanimi: Freddy
Sukupuoli: ori
Rotu: Friisiläinen
Säkäkorkeus: 154 cm

Väri
Fenotyyppi: musta
Syntymäaika: 01.07.2017
Ikä: 16-vuotias
Syntymämaa: Yhdysvallat
Rekisteröintimaa: Yhdysvallat
Kasvattaja: Pinnacle Park Friesians (evm)
Maahantuoja: Lithy
Omistaja: Lithy, VRL-07127
Rekisterinumero(t): VH17-040-0009, #PKK3635

Koulutustaso 
Kouluratsastus: Grand Prix
Painotuslaji: Kouluratsastus
Meriitit: ​First Champion, KTK-III
Tavoitteet: KRJL, YLA(, FLA), 5 jälk.

Palkittu Ratsuhevosten Laatuarvostelun kolmannessakymmenessä kuudenessä arvostelutilaisuudessa 12.07.2020 päivänä 67,222 prosentin arviolla pistejakauksin 7.5 / 9 / 9.5 / 5.5 / 3.5 / 9.5 / 4.5 / 8 / 3.5 arvonimen ​First Champion.

Palkittu Virtuaalisen Hevoskantakirjan tilaisuudessa 30.04.2022 päivänä KTK-III -palkinnolla pistein
17 + 16 + 18 + 17 = 68 p.

Luonnekuvaus

Pinnacle Park Frederik on maastakäsin käsiteltäessä omissa maailmoissaan oleva ja ratsastettaessa vaativa.

Sukutaulu

i. Kylo (evm) ii. Darcy van Riverspook (evm) iii. Markus 621 (evm)
iie. Daughter Nero (evm)
ie. Fetse (evm) iei. Dakaro of Vengence Wood (evm)
iee. Irma (evm)
e. Pinnacle Park Felicia (evm) ei. Doitsen (evm) eii. Martzen (evm)
eie. Hesther (evm)
ee. Dominica (evm) eei. Carrybrooke El Dante (evm)
eee. Eli McRi (evm)

Sukuselvitys

i. Ryhdikäs, jalo hevonen, pitkähkö kaareva kaula, hieno etuosa hyväasentoisine lapoineen, erinomainen rungon syvyys, hyväasentoiset jalat joissa riittävä luusto. Erinomaiset, tahdikkaat, ilmavat, näyttävät liikkeet, pitkä askel. Kylo, 168cm jaloutta ja eleganssia, hurmasi jo varsanäyttelykehissä niin yleisön, tuomarit kuin erään suuren siittolan omistajat. Raha ja hevonen vaihtoivat omistajaa, ja sirkushevosen pojasta kasvoi Alankomaiden Prix St. Georges -luokkien tähti. Muutama rotuun mieltynyt ammattilainen kasvattajasta ammattiratsastajaan puhuu edelleen hyvin kunnioittavaan sävyyn orin pirueteista, joilla laitettiin kampoihin puoliverisillekin. Omalla tasollaan Kylo menestyikin suorastaan hengästyttävän hyvin, ja tämä menestys alkoi jo ensimmäisenä kilpailuvuotena helpoissa luokissa.
Kylo oli eloisa, oppivainen ja älykäs hevonen, jolla oli pilkettä silmäkulmassaan sekä charmia esiintymisessään. Työnsä se otti vakavasti tehden aina parhaansa, ja sen yhteistyöhaluisuus sekä yritteliäisyys teki jokaiseen sen satulaan nousseeseen vaikutuksen. Kilparatojen ja näyttelykehien lisäksi Kylo nähtiin monissa erilaisissa tapahtumissa ja jokusen kerran tiiminsä tärkeimpien jäsenten häävaunuja vetämässä. Oritestinsä kirkkaasti paras, 358 jälkeläistä (paljon barokkiristeytyksiä), maine lyömättömänä periyttäjänä. Haki varsaan sitten ryhtiä, liikettä, hyviä jalkoja, jollain tavalla parempaa luonnetta, Kylo oli kaikkien suositus. 27-vuotiaaksi elänyt ori on jättänyt menestyjiä niin kouluratsastukseen, valjakkoajoon kuin historiallisiin lajeihin.

ii. Elinaikanaan 27-vuotiaana kuollut, 170-senttinen Darcy van Riverspook hallitsi Alankomaiden sekä lähimpien (naapuri)maiden vaikeimpia valjakkoluokkia ollen miltei lyömätön. Lisäksi, aivan kuin mittava, menestynyt valjakkoura ei olisi ollut tarpeeksi, ori nähtiin myös Prix St. Georges -kouluradoilla, joilla se suoritti tasaisen hyvin keräten voittoja sekä sijoituksia myös kouluradoilta. Erityisesti sen ravia pidettiin ja pidetään yhä esimerkillisenä; näyttävä, lennokas ja voimakas ilman hitustakaan kauhomista, eriparisuutta tai muitakaan virheitä. Darcy oli showmies, karismaattinen mutta kylmähermoinen hurmuri, erittäin innokas työskentelemään ja todella herkkä, eteenpäinpyrkivä ja hyvä niin ajaa kuin ratsastaa.
Upeat liikkeet, mittava, hieno kilpaura sekä komea rakenne hienosta etuosasta vahvan selän kautta hyvin kulmautuneeseen takaosaan sekä hyväasentoisiin, vahvoihin jalkoihin - ei ihme, että ori oli oman oritestinsä kirkkaasti paras. Kaikin puolin meritoitunut ori kiinnosti tammanomistajia runsain mitoin, ja NIMESTÄ jäikin 232 jälkeläistä (seassa on tosin paljon barokkiristeytyksiä puhtaiden friisiläisten lisäksi). Darcy periytti erityisen hyvää etuosaa sekä hienoja liikkeitään, ja on arvostettu nimi sukutauluissa.

ie. Fetse on hieman harvinainen nimi urheiluhevosen suvussa, sillä tamma itse, samaten sen jälkeläiset yhtä poikaa lukuun ottamatta, toimi sirkushevosena. 164cm korkuinen tamma oli luonteeltaan ideaali friisiläinen ja hevonen ylipäätään; kaikin puolin miellyttävä, älykäs, oppivainen ja sopeutuvainen, äärettömän hyvähermoinen ja kiltti, kuitenkin oman arvonsa tunteva, yhteistyöhaluinen ja sopivalla tavalla eloisa. Yksinkertaisesti hurmaava tamma, joka oli niin työyhteisönsä kuin yleisön lemmikki erottuen aina edukseen. Erilaisten temppujen lisäksi tamma toimi ajaen ja ratsain, eikä se hätkähtänyt mitään, mitä sirkusteltassa tapahtui tai ohjelmanumerossa tuli vastaan.
Liikkeiltään sekä ulkonäöltäänkin tamma oli näyttävä ja elegantti, lähempänä barokkityyppiä kuin nykyistä modernia urheiluhevosta. Jalat olivat erityisen hyväasentoiset, mutta myös kaulan liittymät, rungon syvyys sekä yleiset mittasuhteet saivat kiitosta niinä parina kertana, kun se käytettiin näytillä. Pitkän sirkustähden uransa jälkeen Fetse varsoi kuusi varsaa, joille se periytti selkeästi päänsä muodon sekä likipitäen täydellisenä pidetyn luonteensa. Rakastettu tähti kuoli korkeassa 31 vuoden iässä.

e. Hieman raskastyyppinen, mutta ehdottoman jalo ja elegantti Pinnacle Park Felicia oli 166cm korkuinen kaunotar, jonka askellajit keräsivät suitsutusta silloin kun tamma vietiin jonnekin näytille. Suurimman osan elämästään tamma vietti harrasteratsuna, jolla kyllä kierrettiin erilaisissa keskiaikatapahtumissa sekä leikkimielisissä kilpailuissa. Hyvin satunnaisesti tamma nähtiin helpoissa koululuokissa (kapasiteettia olisi ollut ainakin vaativiin, ratsastajansa vain ei ollut järin kiinnostunut). Näyttelykehistä kiitosta saivat hyväasentoinen lapa ja muutenkin etuosa, hyväasentoiset jalat sekä pään ja kaulan liittymä. Felicia oli aavistuksen hapan hevonen, joka nautti työnteosta ja esiintymisestä muttei ollenkaan halailusta tai mistään sellaisesta. Se toimi niin ratsain kuin ajaen kevyin, pienin avuin, oli eteenpäinpyrkimyksessään, oppivaisuudessaan sekä yhteistyökyvyssään huippuluokkaa, mutta käsiteltäessä herkästi ärtyvä ja äksy.
Tammatestissäänkin kymmenen kärkitamman joukkoon sijoittunut Felicia oli jäädä varsattomaksi omistajansa kiinnostuksen puutteen vuoksi. Sitkeästi siitosliisinkiä kärttänyt tuttava sai lopulta Felician liisaukseen kahden varsan ajaksi, ja tuloksena oli kaksi hyvin korrektia, emäänsä vähän modernimpaa mutta yhtäläisen hienoliikkeistä friisiläistä. Molemmissa varsoissa on kykyjä, näköä, charmia, paljon hyviä luonne- ja käyttöominaisuuksia. Oli ansio tamman tai isäorien, Felicia jälkeläisten kohdalla laatu korvaa määrän. Tamma eli 25-vuotiaaksi.

ei. Doitsen oli ylväsryhtinen, kaarevakaulainen ja ilmavaliikkeinen, näyttävä ori. 165-senttinen friisiläinen kilpaili vaativa B-A koululuokissa sekä vaativissa valjakkoluokissa hyvällä menestyksellä. Mikään maanlaajuinen tähti se ei ollut, oman alueensa suurin (friisiläis)menestyjä kylläkin. Ryhdikäs, hieman raskas, mutta muutoin todella korrektirakenteinen hevonen (eräskin tuomari totesi lapakulman olevan millilleen mitä pitikin) sekä ennen kaikkea terve ja kestävä. Oristestissään se pärjäsi hyvin saaden suurimmat kehut liikkeistään sekä yhteistyöhaluisesta, älykkäästä, joskin vakavanpuoleisesta luonteestaan. Se ei välittänyt turhasta koskettelusta tai muiden hevosten läheisyydestä, ja oli vahvasti yhden ihmisen hevonen.
Vain 12-vuotiaana tapaturman seurauksena kuollut Doitsen ehti jättää vain 15 jälkeläistä. Sen jälkeläiset ovat hieman raskaanpuoleisia, mutta komeita, hyvähermoisia ja yhteistyöhaluisia, upealiikkeisiä hevosia, joista huomattavan suuri osa päätyi keskiaikalajien pariin, muutama kouluratsuiksi ja yksi terapiahevoseksi.

ee. "Erään hienomman rouvan vaunuhevonen" on kuvaus, jonka yksi tamman jälkeläisen omistaja emätammasta antoi. 166-senttinen Dominica tosiaan oli erään hienompana pidetyn rouvan harrastehevonen, pääosin valjakkokäytössä. Satunnaisesti Dominica sai selkäänsä naistensatulan sekä parhaimpiinsa pukeutuneen ratsastajansa, ja näinä kertoina ratsukko yleensä esiintyi jossakin näytöksessä. Varsinaista kilpauraa Dominica ei tehnyt näyttelyitä tai tammatestiä enempää. Sillä oli kyllä erinomaiset hermot sekä luontaista esiintyjän karismaa, eikä se koskaan jännittänyt mitään. Muutoinkin Dominica oli hyvin miellyttävä käsitellä, ajaa ja ratsastaa, rehellinen sekä yhteistyöhaluinen hevonen. Iän myötä se muuttui hieman happamaksi, mutta 33-vuotiaaksi eläneelle terästamma se sallittiin ilomielin.
Dominica itse oli hieman vaatimattoman näköinen tamma, terve ja kestävä, liikkeiltään hieno, mutta rakenteeltaan vain keskiverto. Sen upeus oli olemuksessa. Hyvillä orivalinnoilla Dominican kolmesta jälkeläisestä tuli rakenteeltaankin emäänsä parempia. Mikään superperiyttäjä tamma ei ollut, orit periyttävät varsoille enemmän.

kirjoittanut Lissu T.

Jälkeläiset
03.04.2018 - war-t. LH Downworlder - e. Quintessential Clavija
01.04.2019 - war-o. LH Clave Rune - e. Quintessential Clavija
25.03.2021 - fri-o. Regenwulp v.d. Ó hAodha - e. Latin

Kilpailukalenteri

KRJ (64 sij.)

KRJ-Cup
31.05.2020 - Hiivurin Suomenhevoset - Grand Prix - 8/72

11.05.2020 - Aamun tila - Intermediate I - 2/18
02.06.2020 - Chowter Sporthorses - Grand Prix - 4/33
03.06.2020 - Chowter Sporthorses - Grand Prix - 1/33
08.06.2020 - Chowter Sporthorses - Grand Prix - 4/33
12.06.2020 - Chowter Sporthorses - Grand Prix - 1/33
13.06.2020 - Chowter Sporthorses - Grand Prix - 1/33
13.06.2020 - Chowter Sporthorses - Grand Prix - 5/33
17.06.2020 - Chowter Sporthorses - Grand Prix - 4/33
17.06.2020 - Chowter Sporthorses - Grand Prix - 4/33
25.05.2020 - Riordan - Intermediate I - 1/24

25.05.2020 - Riordan - Intermediate I - 2/24
26.05.2020 - Riordan - Intermediate I - 3/24
30.05.2020 - Riordan - Intermediate I - 4/24
06.06.2020 - Riordan - Intermediate I - 1/24
04.07.2020 - Kilpailukeskus Lupin - Vaativa A - 3/45
07.07.2020 - Kilpailukeskus Lupin - Vaativa A - 4/45
10.07.2020 - Kilpailukeskus Lupin - Vaativa A - 1/45
14.07.2020 - Kilpailukeskus Lupin - Vaativa A - 6/45
23.07.2020 - Kilpailukeskus Lupin - Vaativa A - 6/45
01.07.2020 - Yorca WBs - Vaativa A - 7/60

14.07.2020 - Yorca WBs - Vaativa A - 3/60
15.07.2020 - Yorca WBs - Vaativa A - 7/60
18.07.2020 - Yorca WBs - Vaativa A - 5/60
19.07.2020 - Yorca WBs - Vaativa A - 2/60
26.07.2020 - Yorca WBs - Vaativa A - 6/60
29.07.2020 - Yorca WBs - Vaativa A - 7/60
15.07.2020 - Kåtnäsin tila - Helppo B - 1/40
18.07.2020 - Kåtnäsin tila - Helppo B - 5/40
15.07.2020 - Erkinheimot - Vaativa A - 4/49
23.08.2020 - Kilpailukeskus Lupin - Grand Prix - 4/48

24.08.2020 - Kilpailukeskus Lupin - Grand Prix - 4/48
28.08.2020 - Kilpailukeskus Lupin - Grand Prix - 2/48
01.08.2020 - Safiiritiikerin Kilpailukeskus -  Intermediate I - 2/12
01.08.2020 - Safiiritiikerin Kilpailukeskus -  Grand Prix - 1/21
09.08.2020 - Safiiritiikerin Kilpailukeskus -  Intermediate I - 3/12
10.08.2020 - Safiiritiikerin Kilpailukeskus -  Intermediate I - 2/12
16.08.2020 - Kilpailukeskus Lupin - Intermediate I - 2/25
17.08.2020 - Kilpailukeskus Lupin - Intermediate I - 2/25
18.08.2020 - Kilpailukeskus Lupin - Intermediate I - 4/25
20.08.2020 - Kilpailukeskus Lupin - Intermediate I - 1/25

20.08.2020 - Kilpailukeskus Lupin - Intermediate I - 3/25
05.08.2020 - Kilpailukeskus Lupin - Vaativa A - 1/10
07.08.2020 - Kilpailukeskus Lupin - Vaativa A - 2/10
07.08.2020 - Kilpailukeskus Lupin - Vaativa A - 3/10
08.08.2020 - Kilpailukeskus Lupin - Vaativa A - 1/10
09.08.2020 - Kilpailukeskus Lupin - Vaativa A - 2/10
01.08.2020 - Lallybroch - Grand Prix - 3/12
02.08.2020 - Lallybroch - Grand Prix - 2/12
02.08.2020 - Lallybroch - Grand Prix - 3/12
03.08.2020 - Lallybroch - Grand Prix - 3/12

04.08.2020 - Lallybroch - Grand Prix - 2/12
05.08.2020 - Lallybroch - Grand Prix - 3/12
06.08.2020 - Lallybroch - Grand Prix - 1/12
06.08.2020 - Lallybroch - Grand Prix - 1/12
07.08.2020 - Lallybroch - Grand Prix - 3/12
11.08.2020 - Lallybroch - Grand Prix - 1/12
14.08.2020 - Lallybroch - Grand Prix - 1/12
16.08.2020 - Lallybroch - Grand Prix - 3/12
16.08.2020 - Lallybroch - Grand Prix - 2/12
18.08.2020 - Lallybroch - Grand Prix - 3/12

15.07.2020 - Erkinheimot - Vaativa A - 4/49
18.07.2020 - Erkinheimot - Vaativa A - 5/49
20.07.2020 - Erkinheimot - Vaativa A - 5/49
30.07.2020 - Erkinheimot - Vaativa A - 7/49
Villit

Storywoods Dressage Cup 
04.07.2020 - Storywoods Dressage Cup, 1. osakilpailu - Intermediate I, Cup luokka, Hard - 9/12 
- 62,600 % - 2 pistettä
18.07.2020 - Storywoods Dressage Cup, 2. osakilpailu - Intermediate I, Cup luokka, Hard - 7/12 
- 65,600 % - 4 pistettä
01.08.2020 - Storywoods Dressage Cup, 3. osakilpailu - Intermediate I, Cup luokka, Hard - 3/12 
- 72,400 % - 8 pistettä - osallistumisoikeus finaaliin
15.08.2020 - Storywoods Dressage Cup, 4. osakilpailu - Intermediate I, Cup luokka, Hard - 3/12 
- 67,200 % - 8 pistettä
29.08.2020 - Storywoods Dressage Cup, 5. osakilpailu - Intermediate I, Cup luokka, Hard - 1/6 
- 10 pistettä
12.09.2020 - Storywoods Dressage Cup, finaali - Intermediate I, Cup luokka, Hard - 7/14 - 65,600 % 
- 4 pistettä

Pinnacle Park Frederik ylsi Storywoods Dressage Cup:in Hard-luokan loppurankingin toiselle sijalle 
37,5 pisteellä!
Näyttelyjaos (NJ)

26.07.2021 - Lukariksen Hevoskeskus - Piirretyt harvinaiset lämminveriset - 2/2 - irtoSERT 
- tuom. Lissu T.

kuva vaihdettu
PKK

(ratsastuskuva)
04.07.2020 - Ranch O' Hara - Muu kuva: kova työ palkitaan - KM - tuom. Alexiina C.
"Hevonen on piirretty kauniisti ja erityisesti jalat ovat erittäin onnistuneet. Tasapainoinen 
tilanne. Piirrokselta kaipaa ehkä hieman rohkeampaa väritystä."

(rakennekuva)
10.04.2022 - Stal Felis - Rakenne: Orit (ei puoliveriset) - EO-sert - tuom. aksu

Ulkoasu © Vapaasti kopioitavaa by evia & Milja, muokkaus Lithy  |  Ulkoasun kuva © Lithy  |  virtuaalitalli / virtuaalihevonen