Superior Grade Mooi Prentjie

img img
Kuvan © jodochus (linet) / Lithy (VRL-07127) (väritys, tausta)
Virallinen nimi: Mooi Prentjie
Kutsumanimi: Pretta
Sukupuoli: tamma
Rotu: Buurinponi
Säkäkorkeus: 161 cm

Väri
Genotyyppi: nCr
Fenotyyppi: Voikko
Merkit: ei merkkejä
Syntymäaika: 15.05.2012
Ikä: 7-vuotias
Syntymämaa: Etelä-Afrikka
Rekisteröintimaa: Etelä-Afrikka
Kasvattaja: Gazali & Mariete De Vries (evm)
Maahantuoja: Lithy (VRL-07127)
Omistaja: Lithy (VRL-07127)
Rekisterinumero(t): VH20-190-0001

Koulutustaso 
Askellajiratsastus: 5-käynti, sekakäynti,
sekamonikäynti (ryhmä 1)
Painotuslaji: Askellajiratsastus
Meriitit: Superior Grade

Palkittu Ratsuhevosten Laatuarvostelun kolmannessakymmenessä neljännessä arvostelutilaisuudessa 23.05.2020 päivänä 81,667 prosentin arviolla pistejakauksin 7.5 / 9 / 8 / 9 / 6 / 7.5 / 8.5 / 10 / 8 arvonimen Superior Grade.

Luonnekuvaus

Mooi Prentjie, lempinimeltään Pretta, on juuri se lapsuuden hevoskirjan unelmahevonen, joka on muille hankala mutta lämpenee omalle ihmiselleen luoden syvän suhteen. Pretan mielestä kaikki mikä häiritsee hevosarkea, syömistä ja hevosten kanssa puuhailua, on turhaa ja se kertoo käsittelijälleen sen. Kärsivälliselle ihmiselle se lopulta sulaa, mutta nopean hevoskeskuksen arkeen tamman asenne on hyvin haastava. Pretan kanssa on tehty pitkään töitä sen näyttävyyttä ja esiintymistaitoja varten. Vanhoista treenivideoista se näkyy parhaiten kun kiukkuisesta tammasta on saatu vakavasti otettava askellajikisaaja. Onneksi tamma on helposti ruualla motivoitavissa. Valitettavasti se myös tekee namittoman hoitajan tai kouluttajan arjesta vielä haastavamman. Pretta kokee oikeudekseen saada kaikki namit palkaksi vaivastaan kun se näyttäytyy tarhan ja laitumen ulkopuolella ja sidottuna se puuhailee ja kuopii tästä protestiksi jos namibaari ei pysy kohtuullisesti auki.

Historia

Pretta on syntynyt Gazali ja Mariete De Vries:in (evm) pienmaatilalle Etelä-Afrikassa. Erikoinen voikkoväritys oli haluttu ja tammavarsa myytiin hyvään hintaan harrastehevoseksi nuorelle askellajikisaajalle Matthys Heynsille (evm). Mies ja tamma sopivat hyvin yhteen Matthysin kokeneen äidin Wilhelminan (evm) kouluttamana. Matthysille avautui työmahdollisuus Suomesta ja mies muutti muutaman kisahevosensa kanssa pitkän matkan pohjoiseen. Pretta ja Matthys kisasivat muutamia kisoja Suomessa kunnes miehen aika ja keskittyminen toisiin hevosiin pakotti miehen myymään tamman. Ostajia olisi ollut useita, mutta lopulta kaupat tehtiin Lukariksen Hevoskeskuksen kanssa ja tamma muutti keväällä 2020 uuteen kotiinsa. Miehellä on vielä käytettävissään liisausmahdollisuus Prettaan mikäli hän sen haluaa käyttää. Tamman odotetaan jatkavan menestysuraansa vielä monta vuotta ja Matthys vierailee toisinaan hevoskeskuksessa vierailevana valmentajana buurinponeille.

Sukutaulu

i. Geluksalig (evm) ii. Skitterend (evm) iii. Groot Skuif (evm)
iie. Volgende (evm)
ie. Kolwyntjie (evm) iei. Spookasem (evm)
iee. Antwoord (evm)
e. Hartlam (evm) ei. Pikkewyn (evm) eii. Glimlag (evm)
eie. Benoni (evm)
ee. Lekkernytjie (evm) eei. Ontsagwekkend (evm)
eee. Ligsinnigheid (evm)

Jälkeläiset
11.02.2021 - t. Mooi Meisie LH - i. Quality Teto Nbotu

Kilpailukalenteri

NJ

16.07.2020 - Safiiritiikerin Kilpailukeskus - Ponitammat - 1/2 - BIS9, MVA-SERT - tuom. Terhi
07.08.2020 - Kurjenpesä - Piirretyt ponitammat - 3/3 - irtoSERT - tuom. Lissu T.
ARJ

5-käynti
04.01.2021 - Ljóma - 1/17

Ulkoasu © Vapaasti kopioitavaa by evia & Milja, muokkaus Lithy  |  Ulkoasun kuva © Lithy  |  virtuaalitalli / virtuaalihevonen