LH Questilia

img img img img img
Kuvien © Benny de Ruiter, lupa
Virallinen nimi: LH Questilia
Kutsumanimi: Tilla
Sukupuoli: tamma
Rotu: Belgialainen puoliverinen
Säkäkorkeus: 170 cm

Väri
Fenotyyppi: ruunikko
Syntymäaika: 03.06.2021
Ikä: 3-vuotias
Syntymämaa: Suomi
Kasvattaja: Lukariksen Hevoskeskus
Kisaaja: valitaan ratsukoulutuksen 
jälkeen
Omistaja: Lithy (VRL-07127)
Kotitalli: Lukariksen Hevoskeskus
Rekisterinumero(t): VH21-076-0020

Koulutustaso 
Kouluratsastus: Vaativa B
Painotuslaji: Kouluratsastus
Tavoitteet: KV, KRJL, YLA, KTK, 5 jälk.

Historia

LH Questilia:n elämä ei lähtenyt käyntiin onnelisimpien tähtien alla. Itse synnytys oli mutkaton, mutta heti sen jälkeen kuultiin suru-uutiset vastasyntyneen isän poismenosta.

Sukutaulu

i. Devilious Mind KRJ-III, YLA3 ii. Mind me to love (evm) iii. Minding lovers (evm)
iie. Loreley (evm)
ie. Devilious Marielle (evm) iei. Devilious Edward (evm)
iee. Mariotte (evm)
e. Quality My Question ei. Dark Fudge (evm) eii. Urybaldi (evm)
eie. Flash's Cora (evm)
ee. Laurora (evm) eei. Sigma (evm)
eee. Lalibela (evm)
1 polvi, 1 kokonainen

Sukuselvitys

ii. Mind me to love oli luonteeltaan todella vaativa ori. 162-senttinen hevonen ei ollut iso, mutta sen ego oli kuin se olisi shiren kokoinen. Tummanruunikon orin kanssa vaadittiinkin todella paljon aikaa ja kärsivällisyyttä jotta sen kanssa tuli toimeen, ja vain muutama henkilö pystyikin tehdä töitä orin kanssa. Kuitenkin kun sille löydettiin oikea ratsastaja ja sen koko potentiaali saatiin käyttöön, menestyi Melon hyvin kilparadoilla. Orilla kerettiin astuttamaan vain kaksi tammaa ennen kuin se mursi jalkansa niin pahasti että ori jouduttiin lopettamaan.

iii. Minding Lovers moni ei uskonut että hevosesta tulisi ikinä mitään, sillä nuorena Moonina tunnettu hevonen ei näyttänyt oikein miltään liikkuessaan vaikka sen vanhemmista oli jäänyt muita hyviä kouluratsuja ennen sitä. Kuitenkin kisapaikoilla ruunikko 168-senttinen ori heräsi eloon ja valkoisten aitojen sisälle päästyään ei voinut monesti uskoa että kyseessä oli sama hevonen jonka oli nähnyt melkeimpä kompastuvan omiin jalkoihinsa kotioloissa. Ori teki menestyksekkään kisauran jonka jälkeen se siirtyi jalostuskäyttöön ennen lopullisia eläkepäiviään.

iie. Loreley tämän tamman saapuessa isommille kisaradoille moni ei edes voinut ymmärtää miten oli mahdollista että se ruunikko ampaisi suoraan tähtiin. Lei:nä tunnettua tammaa ratsasti siinä vaiheessa vielä tuntematon ratsastaja, mutta hän oli todella päättäväinen ja motivoitunut joten jokainen rata mitä tamma suoritti oli edellistä parempi ja treenatumpi. Pian tamman omistajan puhelin soikin koko ajan, kaikkien halutessa tammasta varsan. Lei varsoikin viisi kaunista ja hyvä liikkeistä varsaa huippuoreista.

ie. Devilious Marielle 177-senttinen tamma oli kovan onnen hevonen ja se ei kerennyt kisaamaan uransa aikana kovinkaan montaa ehjää kisakautta, sillä melkeinpä aina sen kuntoutuessa edellisestä vammasta tummanruunikko onnistui loukkaantumaan uudelleen tai sen ratsastaja oli poissa pelistä. Pidemmillä sairaslomilla tamma yleensä astutettiin jos varsan kantaminen vain oli mahdollista ja Ellenä tunnettu tamma varsoikin kuusi kaunista varsaa, joista kaikki ovat saaneet ripauksen emänsä kokoa.

iei. Devilious Edward lähemmäs 180-senttinen ori oli iso, mutta silti lempeä kuin ruuna. Orin kunnollinen kisaura alkoi todella myöhään, sillä kukaan ei oikeastaan muistanut orin olemassa oloa vaikka sitä ratsastettiinkin aktiivisesti. Eddynä tunnetun tummanruunikon orin vaihtaessa kotia sitä alkoi näkymään enemmän kisakentillä ja hyvän menestyksensä ansiosta tästä tuntemattomasta orista tuli yksi puheenaihe ja kisauransa jälkeen se pääsi myös jalostuskäyttöön.

iee. Mariotte 174-senttinen mustanruunikko tamma oli luonteeltaan todella rauhallinen ja tamman selkään uskalsi laittaa vaikka miten pienen ja kokemattoman ratsastajan. Tamman selässä onkin moni pieni ratsastajan alku ottanut ensikosketuksia ratsastukseen ja se on noussut kaikkien suosikiksi. Kisa-aitojen sisällä tamma oli kuitenkin kuin tulta ja tappuraa ja sen koko olemus ja liike muuttui ihan täysin. Marynä tunnettu tamma tekikin hienon kisauran joka valitettavasti päättyi loukkaantumiseen, jonka jälkeen se siirtyi jalostukseen.

kirjoittanut Minni, saa kopioida jälkeläisille kuhan copyright-merkinnät säilyy

Ulkoasu © Vapaasti kopioitavaa by evia & Milja, muokkaus Lithy  |  Ulkoasun kuva © Lithy  |  virtuaalitalli / virtuaalihevonen