Indi's Blonde Chatter

img
Kuvien © Shazstock (lisenssi)
Virallinen nimi: Indi's Blonde Chatter
Kutsumanimi: Blondi
Sukupuoli: ori
Rotu: Amerikanminiatyyrihevonen
Säkäkorkeus: 75 cm

Väri
Fenotyyppi: Voikko
Syntymäaika: 31.07.2017
Ikä: 5-vuotias
Syntymämaa: Yhdysvallat
Rekisteröintimaa: Yhdysvallat
Kasvattaja: Indi-Mindy Minis (evm)
Maahantuoja: Lithy (VRL-07127)
Omistaja: Lithy (VRL-07127)
Rekisterinumero(t): VH17-177-0011

Koulutustaso 
Valjakkoajo: Pleasure driving
Painotuslaji: Valjakkoajo

Luonnekuvaus

Blondi on kutsumanimensä ansainnut moneen otteeseen. Orilla on erityinen tyyli pähkäillä ongelmia ja se käyttää luovia ratkaisuja ajoittain. Se on myös poikamaisen "suulas" ja kokeilee uusia asioita mielellään hampaillaan ja huulillaan. Ei juuri välitä hellyydenosoituksista. Keskuksessa on arveltu, että oria on käsitelty vähän turhan tomerasti. Siitä huolimatta se on suhteellisen avoin ja leikkisä ihmisten kanssa. Hyppelee ja riekkuu varsamaisesti vapaaksi päästessään. Kunnioittaa ihmisiä. Ei pidä sireeneistä eikä reagoi hyvin isoihin muutoksiin. Mutustaa mielellään kovia leipiä.

Ajettaessa Blondi vakavoituu jonkin verran, mutta se on välillä jauhanut kuolaimiaan. Pahan tavan kitkemiseksi on tehty paljon töitä ja sitä ilmenee enää vain harvoin.

Historia

Syntyi Yhdysvalloissa isoon miniatyyrihevossiittolaan missä ori toimi perheen erityislemmikkinä. Perheen aikuiset ja lapset käsittelivät oria ja se vietti paljon aikaa perheen muiden lemmikkien kanssa, mutta Blondi ei lopulta soveltunut niin läheiseen elämään ihmisten kanssa. Se myytiin kesällä 2017 Lukariksen Hevoskeskukseen, Suomeen. Orilla oli aikansa sopeutumisongelmia, mutta se avautui kuorestaan ajan myötä.

Sukutaulu

i. Indi's Mangolero (evm) ii. Creek Mini Royale (evm) iii. Matt's Flanagan (evm)
iie. Finished Puere (evm)
ie. Call Me Posey (evm) iei. Black Magic II (evm)
iee. Vintage Ballet (evm)
e. Deja Hue (evm) ei. Attal Megh (evm) eii. Poetry Within (evm)
eie. Brightnet (evm)
ee. Lacey Mae (evm) eei. Loumuer (evm)
eee. Laced Lady (evm)

Jälkeläiset
02.05.2020 - t. Rainmaker Chatya - e. Mistwood Catelyn KTK-II
03.01.2021 - t. LH Maroon Charity - e. Matinee KTK-II

Kilpailukalenteri

ARJ

Pleasure Driving
23.05.2020 - Encore - 1/10
25.05.2020 - Encore - 1/10
26.05.2020 - Encore - 2/10
13.01.2021 - Encore - 1/24
14.01.2021 - Encore - 2/24
14.01.2021 - Encore - 1/24
16.01.2021 - Encore - 3/24
18.01.2021 - Encore - 1/24
22.12.2020 - Glowdale Farm - 4/23
26.12.2020 - Glowdale Farm - 3/23
NJ

01.06.2020 - Adina - Muut harvinaiset ponirodut - 3/3 - irtoSERT - tuom. Jannica

Kuvat vaihdettu piirretyiksi.

29.11.2020 - Ljóma - Piirretyt hevoset yo roduista - 3/8 - irtoSERT - tuom. Dimma

Päiväkirja

20.06.2020, kantakirjaustilaisuus, kirjoittanut omistaja
Pusu osallistui Virtuaalisen Ponikantakirjan kesäkuun kantakirjaustilaisuuteen, mutta ei saanut palkintoa. Pisteitä se sai jakaumalla 13 + 13 + 13 + 13 = 52p.

Valmennukset

17.09.2020, Valjakkovalmennus, Minni

Kentällä oleva poni ei näyttänyt sellaiselta, jonka rodun olisin tunnistanut suoriltaan, joten jouduinkin kysymään Lithyltä Blondiksi esitellyn ponin rodun. Parivaljakon kävellessä alkukäyntejä juttelimme amerikan mineistä ja muutaman kierroksen jälkeen olinkin valmis pyytämään Lithyä ottamaan Blondin ohjat tuntumalle, ja toinen saikin lähteä hakemaan hyvää ja tahdikasta käyntiä ajokilleen.

Blondi vastasi hyvin ajajansa komentoihin ja pienen orin käynti terhakoituikin silmissä. Käynnissä valjakko sai tehdä temponmuutoksia sekä pysähdyksiä ja liikkeelle lähtöjä. Pieni voikko ori työskenteli todella innostuneen oloisesti ja se näytti kuuntelevan ajajansa komentoja todella mutkattomasti. Jossain kohtaa pyysin Lithyä vaihtamaan suuntaa ja sama tehtävä sai jatkua myös toisessa kierroksessa eikä Blondin kohdalla tässäkään kierroksessa ollut isoja ongelmia.

Käynnistä valjakko sai siirtyä raviin ja ihailinkin pienen voikon orin terhakkaa ravia sen kipittäessä kentällä eteenpäin. Ravissa valjakko sai tehdä tahdinmuuttelua sekä siirtymisiä ravin ja käynnin välillä. Blondi oli koko ajan todella hyvin kuulolla ja loppua kohden Lithyn ei tarvinnut antaa orille isojakaan merkkejä jotta pieni poni teki siirtymiset haluttuun suuntaan automaattisesti.

Koska aikaa oli vielä jäljellä ja valmennukseen suunnittelemani tehtävät olivat sujuneet odottamaani nopeammin, pääsi valjakko tekemään seuraavaksi käynnissä ja ravissa kahdeksikkoa siten, että kahdeksikon keskellä tuli vaihtaa askellajia aina kahdeksikon molemmille ympyröille siten, että puolet kahdeksikosta käveltiin ja puolet ravattiin.

Tämäkään tehtävä ei tuottanut valjakolle ongelmia ja siihen tehtiinkin loppupeleissä vielä sellainen muutos, että temponvaihdokset tapahtuivat kahdeksikon päissä. Tehtävän muutos tulikin hyvään aikaan, sillä Blondi meinasi alkaa hieman ennakoimaan edeltävää tehtävää. Parin kierroksen jälkeen valjakko pääsi itsenäiseen loppuveryttelyyn kokonaiselle uralle, samalla kun annoin Lithylle oman loppupalautteeni valmennuksesta ja kiitin valjakkoa osallistumisesta tähän valmennukseen.

Ulkoasu © Vapaasti kopioitavaa by evia & Milja, muokkaus Lithy  |  Ulkoasun kuva © Lithy  |  virtuaalitalli / virtuaalihevonen