Capricornio LH

img
Kuvien © Miia
Virallinen nimi: Capricornio LH
Kutsumanimi: Capri
Sukupuoli: ori
Rotu: Andalusianhevonen
Säkäkorkeus: 154 cm

Väri
Genotyyppi: nCr
Fenotyyppi: Voikko
Merkit: ei merkkejä
Syntymäaika: 24.01.2021
Ikä: 0-vuotias
Syntymämaa: Suomi
Kasvattaja: Lukariksen Hevoskeskus
Omistaja: Lithy (VRL-07127)
Kotitalli: Lukariksen Hevoskeskus
Rekisterinumero(t): NUMERO

Koulutustaso 
Kouluratsastus: Grand Prix
Painotuslaji: Kouluratsastus

Luonnekuvaus

Capricornio LH on käsiteltäessä helppo ja ratsastettaessa hankala.

Historia

Capricornio LH oli kolmannatta kertaa toistettu yhdistelmiä samoilla vanhemmilla. Aiemmista varsoista oli kasvanut merkittäviä liikkujia joten yhdistelmästä haluttiin jättää jälkeläinen myös jatkamaan Lukariksen ensimmäistä andalusianhevoslinjaa.

Sukutaulu

i. Superior Grade Celeborn ii. Malandante (evm) iii. Genio (evm)
iie. Katana (evm)
ie. Lluvia (evm) iei. Deco (evm)
iee. Bonita Dos (evm)
e. Quintessential Clavija ei. Santiago (evm) eii. Excalibur (evm)
eie. Saber (evm)
ee. Dea (evm) eei. Eringium (evm)
eee. Saranade (evm)
1 polvi, 1 kokonainen

Sukuselvitys

ii. Malandante oli kansainvälisesti yksi isoimmista andalusianhevosnimistä. Vaatimaton 151 cm kokokaan ei haitannut oria sen suuremmin sillä se sopi ratsastajansa Silvestre Sausedan alle kuin mitoitettu. Ratsukko kisasi lähes kaikissa isomman statuksen koulukisoissa ja ori kävi esitellemässä grand prix -tason liikkeitään myös Olympialaisissa. Se oli klassinen kimo ja ilahdutti myös suurissa rotunäyttelyissä. Orin luonnetta kehuttiin ja kuvailtiin ihmisen mielen jatkeeksi. Se vaihtoi eläkeiässä omistajaa kalliiseen hintaan pariin otteeseen ja periytti ison parannuksen monien paikallisien andalusialaiskantoihin.

ie. Lluvia oli näyttelyissä erittäin hyvin pärjännyt ja loistavasta kouluratsastuslinjasta oleva tamma. Sen liikkeet ja ulkonäkö oli niin arvokas, ettei sitä edes varsinaisesti koulutettu kisaamaan vaan sen verenperintöä pidettiin arvokkaampana. Tammalla oli jo kisoissa menestyneitä jälkeläisiä Ceren syntymän aikaan, minkä takia käyttöominaisuuksien periytymistä pidettiin taattuna.

Ulkoasu © Vapaasti kopioitavaa by evia & Milja, muokkaus Lithy  |  Ulkoasun kuva © Lithy  |  virtuaalitalli / virtuaalihevonen