First Champion Bris Anam Fiery KTK-III

img img
Kuvien © Lithy
Virallinen nimi: Bris Anam Fiery
Kutsumanimi: Nami
Sukupuoli: ori
Rotu: Welsh Mountain
Säkäkorkeus: 116 cm

Väri
Genotyyppi: Aa/Ee/nCr
Fenotyyppi: Ruunivoikko
Syntymäaika: 28.07.2010
Kasvattaja: Bri, Poijaat
Omistaja: Lithy, VRL-07127
Rekisterinumero(t): VH11-024-0203

Koulutustaso 
Kouluratsastus: Helppo A
Esteratsastus: 50 cm
Painotuslaji: Yleispainotus (KRJ, ERJ)
Meriitit: KTK-III, ​​First Champion
Tavoitteet: KRJL, ERJL, YLA, VWY

Palkittu Ratsuhevosten Laatuarvostelun kolmannessakymmenessä viidennessa arvostelutilaisuudessa 05.06.2020 päivänä 68,889 prosentin arviolla pistejakauksin 8 / 6 / 9 / 5 / 9 / 3.5 / 4 / 8 / 9.5 arvonimen First Champion.

Palkittu Virtuaalisen Ponikantakirjan 46. arvostelutilaisuudessa 15.08.2012 päivänä laatupalkinnolla KTK-III pistein 18 + 16 + 17 + 17 = 68 p.

Luonnekuvaus

Hei sinä siellä!
Tässä olen MINÄ eli Bris Anam Fiery. Eikö olekkin kaunis nimi? Kaksijalkaiset haukkuvat Namiksi. Sellainen namupala kun olen.. Hah. Mutta sitten kun ne hyppää 'söpön pikku Namin' selkään niin sitten saavatkin kunnnon kyydin! Sepäs vasta on hauskaa kun ne tippuvat kyydistä.. Poikkeuksellisen huono tasapaino, mutta se ei ole uutta. Joskus kuitenkin minä haluan taipua kunnolla koulukiemuroille, se on mielestäni hauskaa! Joittenkin tallikavereiden mielestä olen outo... Jotkut taas pitävät lentämisestä, mutta sitä minä en osaa. Parhaimmillaan joku on lentänyt tosi isoja.. Mutta en nyt vain muista kuinka isoja! Mutta silloin kun se ei huvita, voin olla vaikeampi tapaus. Minun mieleni muuttuvat jatkuvasti, yhtenä päivänä voin inhota hyppäämistä ja kieltelenkin silloin paljon, mutta toisena päivänä lennän yli esteiden! Mutta joskus ei todellakaan huvita tehdä yhtään mitään. Se on totta! Olen aika herkkä suustani, ja minua ei saa repiä tai minua sattuu.. Otan hyvin painoavut vastaan ja saatan kummastella jos ratsastajat pomppivat puolelta toiselle. Tykkään vedestä ja ainakin tykkään leikkiä vedellä. Sitten kastuu juottajakin. Minulla on aika pehmeät ja lentävät mutta kuitenkin ponimaiset liikkeet ja ratsastajien mielestä olen yleisesti kiva ratsastaa.

Hoitaessa olen välillä vähän ilkeä. Minusta on kivaa härnätä hoitajia vaikkapa puremalla niitä. En nyt varsinaisesti kovaa pure mutta vähän näykin mielelläni. En ole koskaan hoitaessa tehnyt ihmisille pahempia jälkiä lukuunottamatta pieniä mustelmia ja naarmuja. Tykkään harjailusta kunhan hoitajat harjailevat oikealta kohtaa ja sopivan kovaa. Tykkään kovasti jos minun harjamarrostani rapsuttaa, se tuntuu ihanalta! Silloin nostan pääni ja kääntelen sitä. En pidä kun mahan alta harjataan. Se tuntuu inhottavalta! Minusta on vähän outoa, kun jalkojani nostellaan usein syyttä suotta. No, varmaan kaksijalkaisilla on siihen joku hyvä syy. Joskus voin panna vastaan, mutta usein nostan ihan kiltisti. Satulaa laittaessa voin vähän irvistellä ja potkia, en pidä satulasta. Suitset ovat ihan kivoja, ne kuolmitukset tuntuvat kivoilta... Vai mitä hitsiä ne oli? Ei sillä niin väliä.

Kisapaikalla olen yleensä ihan rento, mutta joskus jännitän jos kuuluu paljon ääntä. Yleensä minäkin jännitän, jos ratsastajani jännittää, joten ratsastajan pitää olla rento että minäkin olen. Kouluradalla kuitenkin unohtuu kaikki ja keskityn vain suoritukseen, joskus kuitenkin huomioni herpaantuu ja silloin en onnistu niin hyvin. Yleensä kuitenkin ratsastajani ovat niin taitavia että he osaavat saada minut kulkemaan kauniisti. Nyt minun täytyy sanoa teille, Morjensta, koska minulla on kiire täytyy jatkaa hommia...Terkkuja sinne Kiinaan, ja mummille kanssa, toivottelee Bris Anam Fiery "Nami".

kirjoittanut Pikkumyy

Historia

Bris Anam fieryn vanhemmat ovat omaan silmääni miellyttäviä poneja, joilla pirteän ulkomuodon lisäksi luonne kohdallaan. Briltä sitten kysäisin olisiko poneista mahdollista saada varsaa. Bri kertoi, että Inca on tiineenä kyseisestä oriista, joten tein varsasta tarjouksen ja tässä sitä nyt ollaan. Nami muutti meille 25.8.2010 ollessaan liki vuotias.
kirjoittanut Pikkumyy

Suku

i. Lwyn Bilbo (kadonnut) ii. Pan Peder (evm) iii. Stanback Mickey (evm)
iie. Pain of Glory (evm)
ie. Wavin Rosiedo (evm) iei. Thornando (evm)
iee. Hey-Barbara (evm)
e. Yield Increase (kadonnut) ei. Echdoe (evm) eii. Melyn Gwawchio (evm)
eie. Gwy Ceimion (evm)
ee. Cam Anwych (evm) eei. Bydolddyn Pedi (evm)
eee. Swydd Gaerwrangon (evm)
1 polvi, 1 kokonainen

Sukuselvitys

i. Lwyn Bilbo tutummin Bill on kimo wm ori. Tälle pienelle koulupainotteiselle ponille säkäkorkeutta on kertynyt 116cm. Bill taitaa kouluratsastuksessa helpon A:n asiat ja esteillä se taitaa 60cm:n radat.
ii. Pan Peder on Iso-Britanniassa asusteleva kimo ori, joka on pääasiassa toiminut näyttelyponina. Pan Peder on rakenteeltaan erinomainen ja luonteeltaan todella mukava. Se on kanatakirjattu I-palkinnolla. Tämän takia se onkin yksi oman aikansa menestyneimmistä jalostusoreista. Jälkeläisiä sille on kertynyt tähän mennessä noin 30kpl. Säkäkorkeutta orilla on 118cm. Ratsunakin mukavasti toimiva ori on osallistunut jonkinverran kouluratsastuskilpailuihin.
iii. Stanback Mickey on tummanruunikko poni suurella läsillä ja korkeilla sukilla. Tällä 120cm korkealla ponilla luonnetta löytyy vaikka muille jakaa. Se on hieman ilkikurinen ja todella kekseliäs. Jos tallilla tapahtuu on Mickey aina osallisena jotenkin. Pääasiassa ratsuna toimiva Mickey on tasoltaan heB / 70cm. Jälkeläisiä sillä on vain 3kpl johtuen sen ruunauksesta 7 vuoden iässä.
iie.Pain of Glory on näyttelyissä ihan hyvin pärjännyt tamma. Väritykseltään se on kimo ja korkeutta löytyy 118cm. Glory on aluksi toiminut siitostammana Englannissa jonka jälkeen se siirtyi Ruotsiin erään tytön harrasteponiksi. Luonteeltaan erittäin kiltti tamma taitaa kouluradalla heA:n asiat, mutta esteitä sillä ei oikeastaan ole koskaan hypätty. Johtuen vanhasta jalkavammasta joka ei kestä esteiden hyppäämistä.
ie. Wavin Rosiedo tutummin Rosa on oikea monitoimi poni. Se toimii niin koulussa kuin esteillä sekä myöskin ajaessa. Koulu ja esteratsastuksessa kilpaillut tamma on kerännyt mukaansa mukavasti sijoituksia. Ajoponin hommia se on tehnyt vain omistajansa iloksi kotona. Väritykseltään Rosa on ruunikonkimo. Rosalla on yhteensä 7 jälkeläistä, joista 3 on tammaa ja 4 oria.
iei. Thornando oli luonteeltaan ponimainen, mutta kuitenkin todella mukava. Thornando on rautias ori jolla korkeutta on 122cm. Pääasiassa valjakkoponina toiminut ori menehtyi jo 7 vuoden iässä tapaturmaisessa onnettomuudessa. Tämän takia ori sai vain yhden jälkeläisen.
iee.Hey-Barbara on kantakirjattu I-palkinnolla. Erittäin kaunis punarautias tamma, joka on tehnyt mittavan uran siitosponina. 9 upeaa varsaa saanut Barb on luonteeltaan mitä mukavin ja rauhallisin. Sen voi huoletta antaa kenen tahansa hoidettavaksi. Ratsun hommia se teki yhdessä vaiheessa pari vuotta ratsastuskoululla, ja olikin pienten suosikkiratsu. Säkäkorkeudeltaan Barb on 115cm.

e. Yield Increase, tutummin Inci, on 115cm korkea kaunis wm tamma. Tämä pieni kimo tamma on koulupainotteinen ja se taitaakin helpon A:n asiat kouluradalla. Esteratsuna se suorittaa 60cm:n radat. Incin on kasvattanut Annie Hughes Britanniassa.
ei. Echdoe on erittäin komea pitkäharjainen voikko ori. Tämä Iso-Britanniassa syntynyt ja edelleenkin asuva ori toimii siitosorina sekä ratsuna. Kouluradoilla helpon A:n asiat osaava ori on myös erinomainen hyppääjä. On se joskus pienestä koostaan (117cm) huolimatta suorittanut puhtaasti 80cm:n radan. Näyttelyissä se on palkittu I palkinnolla, ja komean ulkonäkönsä vuoksi se on erittäin suosittu tamman omistajien ja tietenkin myös tammojen keskuudessa. Mukava luonteinen ori, jolla on pilkettä silmäkulmassa.
eii. Melyn Gwawchio on kokoikänsä oikeastaan vain siitosponina toiminut ori. Ori on myös ratsukoulutettu, mutta sopivan ratsastajan puutteessa sen ratsutus on jäänyt vähälle. Kärryjen edessä kuitenkin ihan kivasti toimiva poni, tekeekin välillä omistajiensa mieliksi ajoponin hommia. Väritykseltään tämä upea I palkinnon ori on rautiaanpäistärikkö.
eie. Gwy Ceimionon ratsastuskoulunponina toiminut tamma. Tämä kimo prinsessa poni on ollut monien pienten ratsastajien opetusmestari. Ratsastuskoulusta eläkkeelle päästyään varsoi kaksi upeaa varsaa. Koulutustasoltaan heB / 60cm. Amy poni on noin. 120cm korkea. Luonteeltaan erittäin kiltti ja yritteliäs.
ee. Cam Anwych on Tanskassa syntynyt, mutta myöhemmin Iso-Britanniaan muuttanut tamma. Jalkansa varsana pahasti loukannut tamma ei ole olleenkaan ratsukoulutettu, vaan ainoastaan siitoskäytössä ollut tamma. Erinomainen luonteeltaan ja suvultaan. Tämän takia jalostuksessa niin käytetty. Väritykseltään rautias.
eei. Bydolddyn Pedi ystävien kesken vain Pedi on on punarautias ruuna (ruunattiin muutaman astutuksen jälkeen mahdottoman luonteensa takia). Maalaistallilla asustanut ja perheen tyttöjen ratsuna toiminut Pedi on säkäkorkeudeltaan 116cm korkea.
eee. Swydd Gaerwrangon on ruunikko (sabino) I-palkinnon kantakirja tamma. Mukava luonteinen, 119cm korkea tamma. Ratsu ja ajokoulutettu. Kouluratsuna heB asiat luonnistuvat tammalta erinomaisesti sekä 60cm:n esteradat ylittyvät mallikkaasti. Ajohommia tehnyt joissain näytöksissä mutta pääasiassa kotitallilla. Ruotsalaissyntyinen tamma, joka muutti jo varsana Tanskaan.

kirjoittanut meea

Jälkeläiset

30.08.2014 Finally Friday SE (kadonnut) (e. Oldsfell's Monday)
09.12.2011 Heavenly Prize WW (kadonnut) (e. Hopes Rebellion WW (kadonnut))

Kilpailukalenteri

ERJ-Cup

30.06.2020 - Harmony Sporthorses - 40 cm - 3/9
30.06.2020 - Harmony Sporthorses - 50 cm - 1/10
KRJ

Nami on sijoittunut 43 kertaa.
04.04.2017 KRJ (He A) Teilikorpi - 4./40. 05.04.2017 KRJ (He A) Teilikorpi - 3./40. 07.04.2017 KRJ (He A) Hervanta - 3./30. 08.04.2017 KRJ (He A) Hervanta - 3./30. 10.04.2017 KRJ (He A) Teilikorpi - 4./40. 11.04.2017 KRJ (He A) Teilikorpi - 2./40. 11.04.2017 KRJ (He A) Hervanta - 1./30. 12.04.2017 KRJ (He A) Teilikorpi - 5./40. 13.04.2017 KRJ (He A) Hervanta - 5./30. 15.04.2017 KRJ (He A) Hervanta - 4./30. 16.04.2017 KRJ (He A) Hervanta - 2./30. 20.04.2017 KRJ (He A) Teilikorpi - 5./40. 28.04.2017 KRJ (He A) Teilikorpi - 2./40. 29.04.2017 KRJ (He A) Fiktio - 2./40. 30.04.2017 KRJ (He A) Teilikorpi - 3./40. 27.01.2014 KRJ (He A) Tuuliharja - 3./100. 29.01.2014 KRJ (He A) Tuuliharja - 7./100. 31.01.2014 KRJ (He B) Moondance - 6./40. 03.10.2014 KRJ (He B) Virtuaalitalli Vaapukka - 1./40. 04.02.2014 KRJ (He A) Moondance - 4./40. 07.10.2014 KRJ (He A) Casino Showjumpers - 6./40. 10.10.2014 KRJ (He A) Casino Showjumpers - 6./40. 15.10.2014 KRJ (He A) Casino Showjumpers - 4./40. 03.10.2014 KRJ (He B) O' Polo Warmbloods - 5./40. 09.10.2014 KRJ (He B) O' Polo Warmbloods - 1./40. 19.10.2014 KRJ (He B) Virtuaalitalli Vaapukka - 4./40. 10.12.2013 KRJ (He A) Arvolaakso - 1./30. 07.12.2013 KRJ (He A) Arvolaakso - 1./30. 06.12.2013 KRJ (He A) Arvolaakso - 3./30. 05.12.2013 KRJ (He A) Mewian - 4./50. 03.12.2013 KRJ (He A) Kosto - 3./50. 03.12.2013 KRJ (He B) Mewian - 6./50. 02.07.2012 KRJ (He A) KK Bailador - 8./70. 89.82% 02.07.2012 KRJ (He A) Arvolaakso - 1./50. 28.06.2012 KRJ (He A) Arvolaakso - 6./50. 21.06.2012 KRJ (He A) Kosto - 6./50. 20.06.2012 KRJ (He A) Kosto - 2./50. 01.04.2012 KRJ (He A) 6 Sins - 5./50. 26.03.2012 KRJ (He A) KK Bailador - 4./50. 79.359% 08.02.2012 KRJ (He A) Hiprakka - 2./50. 23.04.2011 KRJ (He A) Duren - 9./100. 22.03.2011 KRJ (He A) KK Bailador - 2./100. 86.522%

Show-kisat:
Championeja tasolta I: 11kpl
20.11.2013 KK Bailador Ridden Champion I
11.11.2013 Fiktio Ridden Champion I
27.03.2013 KK Bailador Reserve Ridden Champion I
10.01.2013 KK Bailador Reserve Ridden Champion I
14.11.2012 KK Bailador Reserve Ridden Champion I
14.10.2012 KK Bailador Ridden Champion I
12.10.2012 KK Bailador Overall Supreme Ridden Champion I
11.09.2012 KK Bailador Overall Supreme Ridden Champion I
10.09.2012 KK Bailador Ridden Champion I

NJ:n alaiset näyttelyt
irtoSERT x5, MVA-sert x1
30.08.2012 NJ (welsh) KK Bailador BIS3 MVA-sert, JS (Terhi N.)
22.08.2012 NJ (wA-orit) Lai'e LKV3 KUMA, JS (Peppi S.)
26.01.2012 NJ (welsh) KK Bailador LKV4 KUMA, JS (Pipariina)
30.11.2011 NJ (poniorit) LAC LKV2 irtoSERT, JS (Terhi N.)
24.10.2011 NJ (wA) SSHP - 7. KUMA, JS (Peppi S.)
19.10.2011 NJ (welsh orit) KK Bailador - 5. KUMA, JS (Shonna)
24.09.2011 NJ (welsh orit) KK Bailador - LKV5. KUMA, JS (Terhi N.)
27.08.2011 NJ (wA-orit) Chiva Ponies - LKV4. KUMA, JS (Anette N.)
20.08.2011 NJ (wA-orit) LAC - LKV2. MVA-sert, JS (Terhi N.)
21.07.2011 NJ (welsh orit) KK Bailador - LKV4. KUMA, JS (Terhi N.)
24.05.2011 NJ (wA-orit) KK Bailador - LKV3. KUMA, JS (Alina J.)
02.04.2011 NJ (wA-orit) Moniet Welsh Ponies - LKV3. irtoSERT, JS (Maria A.)
30.03.2011 NJ (wA-orit) KK Bailador - LKV3. KUMA, JS (Isla P.)
15.01.2011 NJ (wA-orit) KK Bailador - LKV1. irtoSERT, JS (pt. Maria A.)
12.01.2011 NJ (wA-orit) Welsh Pony Riders Club - LKV1 irtoSERT, JS (Alina J.)
10.01.2011 NJ (welsh orit) LAC - 3. KuMa, JS (Kata P.)
03.11.2010 NJ (wA-orit) Greenwich - LKV2. irtoSERT, JS (Anette N.)

ERJ (42 sij.)

20.08.2017 - Mandelbacke - 40-50 cm - 1/10, 600 v€, ruusuke
02.06.2020 - Virtuaalitalli Chersey - 50 cm - 4/17
04.06.2020 - Virtuaalitalli Chersey - 50 cm - 4/17
05.06.2020 - Virtuaalitalli Chersey - 50 cm - 1/17
06.06.2020 - Virtuaalitalli Chersey - 50 cm - 4/17
08.06.2020 - Virtuaalitalli Chersey - 50 cm - 1/17
08.06.2020 - Virtuaalitalli Chersey - 50 cm - 2/17
10.06.2020 - Virtuaalitalli Chersey - 50 cm - 3/17
02.06.2020 - KK Bailador - 40 cm - 2/12
13.06.2020 - KK Bailador - 40 cm - 1/12

15.06.2020 - KK Bailador - 40 cm - 1/12
20.06.2020 - KK Bailador - 40 cm - 1/12
27.06.2020 - KK Bailador - 40 cm - 3/12
05.07.2020 - Safiiritiikerin Kilpailukeskus - 50 cm - 5/36
08.07.2020 - Safiiritiikerin Kilpailukeskus - 50 cm - 1/36
09.07.2020 - Safiiritiikerin Kilpailukeskus - 50 cm - 6/36
12.07.2020 - Safiiritiikerin Kilpailukeskus - 50 cm - 5/36
08.07.2020 - Prime Sporthorses - 50 cm  - 3/27
09.07.2020 - Prime Sporthorses - 50 cm  - 2/27
11.07.2020 - Prime Sporthorses - 50 cm  - 5/27

12.07.2020 - Prime Sporthorses - 50 cm  - 2/27
01.10.2020 - Virtuaalitalli Chersey - 50 cm - 3/22
03.10.2020 - Virtuaalitalli Chersey - 50 cm - 3/21
05.10.2020 - Virtuaalitalli Chersey - 50 cm - 4/21
08.10.2020 - Virtuaalitalli Chersey - 50 cm - 3/22
24.12.2020 - Aittotaipaleen Tila - 50 cm - 5/49
29.12.2020 - Adina - 40 cm - 3/20
19.01.2021 - Pyökkipolku - 50 cm - 2/60
02.03.2021 - Kilpailukeskus Lupin - 50 cm - 3/43
04.03.2021 - Kilpailukeskus Lupin - 50 cm - 4/43

07.03.2021 - Kilpailukeskus Lupin - 50 cm - 1/43
10.03.2021 - Kilpailukeskus Lupin - 50 cm - 6/43
13.03.2021 - Kilpailukeskus Lupin - 50 cm - 3/43
15.03.2021 - Kilpailukeskus Lupin - 40 cm - 2/21
20.03.2021 - Kilpailukeskus Lupin - 40 cm - 2/21
23.03.2021 - Kilpailukeskus Lupin - 40 cm - 4/21
24.03.2021 - Kilpailukeskus Lupin - 50 cm - 5/43
27.03.2021 - Kilpailukeskus Lupin - 40 cm - 4/21
27.03.2021 - Kilpailukeskus Lupin - 50 cm - 3/43
28.03.2021 - Kilpailukeskus Lupin - 40 cm - 4/21

29.03.2021 - Kilpailukeskus Lupin - 40 cm - 3/21
30.03.2021 - Kilpailukeskus Lupin - 50 cm - 4/43
ERJ

23.04.2020 - Ponipallero - 50 cm - 4/37

Päiväkirja

2012, Lithy
Järjestelin Namin näyttelypalkintotodistuksia.

"KTK-III 15.08.2012 (46. tilaisuus)
18+16+17+17=68p.
nuoren oloinen, orileima saisi olla vahvempi"

"Welshponien showkisoissa kvaalautunut II-tasolle 20.11.2013"

04.09.2020, Jenna

Pienen welsh ponin luokse päästyäni totesin sen tarvitsevan kunnollista pesua.Pyydystelin sitä hetken aikaa tarhasta, mutta kauaa ei poni viitsinyt hippastella. Taluttelin pikkuponin suoraan pesukarsinalle, jossa kiinnitin sen orin puhinoista huolimatta. Huuhdoin alkuun hallakon karvapeitettä lämpöisellä vedellä saadakseni siitä suurimmat liat pois. Tämän jälkeen sain käydä ponia vielä sienenkin avustuksella läpi saadakseni kaiken kuran pois. Nami ei oikein arvostanut toimenpidettä, joten tasisin väliajoin ori yritti väistellä kauemmas letkusta huuhtoessani sitä. Pään sain nipin napin putsailtua sienen avulla kun päätä piti heiluttaa johonkin suuntaan aivan jatkuvalla tahdilla. Lopuksi kuivailin orin hikiviilaa käyttäen.

Pesupaikan vapauttamiseksi talutin Namin sen karsinan luokse mutta kiinnitin sen käytävälle saadakseni selvitettyä sen jouhet, jotka olivat jonkin verran takussa. Alkuun kävin läpi harjan, joka ei ollutkaan niin pahasti takussa kuin mitä äkkiseltään vaikutti. Nami malttoi olla aloillaan joitakin minuutteja kerrallaan ennen kuin taas tuli näykkäisy yritys. Onneksi sain joka kerta kiellettyä ja poni oli varsin happaman näköinen jokaista komentoa kohtaan. Harjan jälkeen oli luonnollisesti hännän vuoro. Tummat jouhet tuntuivat etenkin keskemmältä häntää olevan varsin takkuiset, joten tähän kului aikaa kohtuullisen paljon. Sain kuin sainkin purettua orilta takut pois, pääosin selvisi ihan käsin ja selvityssuihkeella mutta pariin kohtaan oli pakko käyttää saksia kun oli niin pahasti takkuuntunut. Lopuksi vielä tarkistin Namin kaviot ennen kuin päästin sen omaan karsinaansa.

07.01.2021, Taivas kaatuu niskaan, Lithy

Kävelin kevyessä pikkulumisateessa tallille. Auraus oli onneksi tehty tunti sitten, mutta vähän heikolta näytti. Ponioritallin ovea avatessani huomasin nuorten kurssin pitävän tuntiaan tallin käytävällä. Toki konkreettisesti asioihin tutustuminen on hyvää opetusta, mutta orin hoito ei tulisi olemaan mitenkään helppoa käytävällä.

Nami oli jo valmiiksi velmuilevalla päällä saapuessani karsinalle. Se heitteli päätään ja oli tönivinään kalteria oikein tosissaan. Lähinnä koomiseltahan tuo näytti. Otin riimun ja avasin oven kuopimaan alkaneen tomeran ponin karsinaan. Nami yritti aluksi maistella riimua ja piti puuhiansa kovinkin tärkeinä turhautuessaan kun lussutusväline laitettiinkin päähän. Lähdin taluttamaan kunnes ponin vieressä räsähti.. Voi ei.. Katsoin niin rauhallisesti kun maltoin mikä säpsähtäneen ponin toisella puolella oli päästänyt äänen. Nami itse puuhaili jo jotain omiaan ponin kanssa kalterin läpi, minkä kohdalle pysähdyimme. Ori oli onnistunut astumaan harjan päälle, joka oli napsahtanut katki! Siivosin nopeasti palaset sivummalle ja yritin laittaa muistiini hoitaa asian myöhemmin.

Tallin ulkosivun kiinnityspuomille päästessämme Namin suuri velvollisuus oli kiljaista kaikille olemassaolonsa kunniaksi ja jäädä hetkeksi kuuntelemaan mahdollisia vastauksia. Loistava aikasitoa poni napakasti puomiin kiinni. Jos vaikka tällä kertaa vältyttäisiin hampailta. Nami yritti heti huomatessaan ajatukseni harhailevan napata selästäni, mutta naru piti. Poni tyytyi kuopimaan. Aloitin harjauksen enemmän tai vähemmän kädenvääntönä orin kanssa, mutta lopetellessani lumisade voimistuikin. Jouduin kasaamaan tavarani ja lopettelemaan harjauksen vähän kiireellä. Jos ei muuta niin Nami arvosti hölkkätahtia takaisin tallille. Tulipahan viihdykettä elämään.

Poni pääsi vielä solariumiin, missä se uhkasi tökätä lamppua kovin vakavissaan. Karsinaanmeno olikin sitten vähän helpompi. Sulkiessani karsinan oven ryhmäkin lopetti tuntinsa. Olipa ajastus silläkin.

Valmennukset

3.11.2010, Kouluvalmennus, valmentajana apiljavanilja

Sateinen syksyn ilta, ulkona tuulee ja maneesin katto paukkuu. Reipas ja hieman ilkikurisen oloinen poni ravailee maneesissa. Aloitamme verryttelyn helpoilla voltti harjoitteluilla, sekä ravi-5 askelta käyntiä-ravi siirtymisillä. Nami keskittyy todella hyvin siirtymisiin, mutta katon paukahdus saa ponin intoutumaan ja lähtemään ratsastajan käsistä pukkilaukkaa ympäri maneesia. Lopulta ratsastaja saa ohjattua Namin kohti maneesin nurkkaa, jonne poni pysähtyy. Jatkamme samaa harjoitusta ja pyydän ratsastajaa olemaan ajatuksellaan aavistuksen edellä Namie, ettei ori ehdi karata käsistä. Vaihdamme laukannosto harjoituksiin. Nami on etevä laukannostoissa, työntää hyvin sisä takajalan alleen ja hieman hakeutuu kaulallaan alaspäin. Loppuverryttelyt ravissa ja pitkät loppukäynnit.

Ulkoasu © Vapaasti kopioitavaa by evia & Milja, muokkaus Lithy  |  Ulkoasun kuva © Lithy  |  virtuaalitalli / virtuaalihevonen